Nahr

Images Nahr, het Modern Standaard Arabische woord voor rivier. De h graag uitspreken, u ziet maar hoe u dat wil doen, oplettend lezertje. Basra ligt aan de River. De samenvloeiing van Eufraat en Tigris, u kent ze nog van school. De Schattl el Arab heet hij dan. (rivier is een van de weinige geografische of natuurlijke dingen die mannelijk zijn in het Arabisch). Ik zie dat we niet heel erg ver van de rivier af zijn, maar zien kon ik hem niet, dacht ik. Tot ik daar tijdens de lunch met A., onze DCOps over sprak. Volgens hem kon ik de rivier heel makkelijk zien, zonder de verrekijker die hij nog zou verzorgen (sorry Koen).

En hij ging het gelijk bewijzen ook. Dus wij met zijn drieën het dak op van het restaurant, daar was ik nog nooit geweest, en zeker niet rond het middaguur, als je schaduw hier zeer kort is. Met de dokter en de DCops hebben we het daar toch 10 minuten uit gehouden. De dokter komt uit Bagdad, dus ook hij wilde graag horen wat er te zien was. En  jawel, daar niet  ver van ons vandaan, achter een forse rij palmbomen zag ik inderdaad een grijs stukje, en dat was hem. Iran ligt hier op een paar kilometer afstand, er wordt druk heen en weer gehandeld in het geniep, en er zijn zelfs onofficiële landruilen geweest. De grond om ons heen was een aantal jaren geleden nog vrij en onbebouwd, maar is nu volgebouwd, met lage grijze huizen zonder vergunning en met flink grote gele huizen met vergunning. En die grond is heel duur, tot mijn verbazing, ik zou het er in Den Helder niet voor hoeven neerleggen. Volgens A was dat geen probleem, er zijn veel mensen financieel binnengelopen de afgelopen jaren, en die willen graag dicht bij het water zitten, zoals overal. Tussen de huizen ook daar een os. En weer een extra straatje om te begluren. Dus ik heb nog veel te zien en te ontdekken hier in de buurt. Ik houd u op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s