Troebelen II

Vandaag was de begrafenis van het slachtoffer van de relletjes gisteren. De demonstranten hebben de gouverneur 5 dagen de tijd gegeven om het probleem op te lossen, anders komen ze terug. Dat wordt nog lastig want het is in de afgelopen 7 jaar niet gelukt het op te lossen. Buiten het probleem van elektriciteit is er nog een bizar probleem: er is slecht aan benzine te komen. Basrah zit op of bij 2 van de grootste olievelden ter wereld. De verwachting is dat de laatste barrel olie uit één van deze twee velden komt. Maar die olie wordt geraffineerd (vaak in het buitenland) en geëxporteerd, en de lokale bevolking heeft het nakijken. Als het te krijgen is is het goedkoop, het kost bijna niets, maar kom er maar eens aan.

De regering heeft goed begrepen dat hier een probleem is, want er zijn twee ministers naar het zuiden afgereisd, die van olie en die van veiligheid. Een onderzoekscommissie zal het schietincident met dodelijke afloop onderzoeken. Ondertussen zijn er in Bagdad twee bommen afgegaan bij de centrale bank op een zeer druk moment van de eerste werkdag, evenals vorige week. Bedoeling van die aanslagen is om een machtsvacuxfcm te creëren (nog meer dan er nu al is) na de verkiezingen van maart, die een zeer versplinterd politiek veld laten zien. De manier waarop zaken soms gaan en uitgevochten worden zijn dan misschien afwijkend van die bij ons, maar andere zaken zijn weer heel herkenbaar.

We waren even bang dat ons werk hier lastig zou worden door alle gedoe, maar het Goeverneurs kantoor werkt gewoon door. gelukkig maar, eht is al lastig genoeg de deadlinke te halen. Maar dan komt hier een conceptbegroting voor 2011. Die schijnt er bij ons nog niet te zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s