Geluk

Het was raar weer vanmorgen, ik zag bewolking. Niet de stofwolken van vorige week, maar echte. Vanmiddag betrok de lucht en waarschuwde een collega mij dat er waarschijnlijk regen zou komen. We hebben de jaloezieën opengedraaid en hebben het weer bekeken. De wind draaide, donkere luchten pakten zich samen, het begon hard te waaien en jawel, het rommelde ook nog boven ons. Tegen een uur of vier was er inderdaad regen en zijn we even naar buiten gelopen om er van te genieten. Het duurde niet lang al met al, maar we waren er blij mee. Ten eerste is de wind nu weer uit het noorden, dus drogere lucht en betere slaapkansen voor de lokale bevolking. Ten tweede is er sinds meer dan 20 jaar ’s zomers geen regen gevallen (’s winters valt er genoeg) en wordt dit gezien als een gelukkig teken. Af en toe zijn er weer vlagen met regen en eht is nog niet over vandaag. Misschien dat zelfs de verhitte gemoederen nu iets afkoelen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s