Oververhit

ImagesCAQ20SL9 Het is de laatste week behoorlijk warm aan het worden, en ook de relatieve vochtigheid neemt toe. Het wordt dus erg oncomfortabel als je niet beschikt over behoorlijke airco. Aan de andere kant van de muur hebben mensen weliswaar apparatuur in huis meestal, maar die draait op elektriciteit. Nu heeft Irak een aantal forse problemen en een daarvan is de elektriciteitsvoorziening. Ten eerste hebben veel centrales de oorlog van 2003 niet overleefd. Ten tweede is het land nog niet politiek stabiel en zijn er machten en krachten die dat graag zo houden. Dus als een firma herstelwerk komt plegen wordt dat nog al eens door geweld onmogelijk gemaakt. Daar is niet tegen op te beveiligen. Met als gevolg dat dit land weliswaar geld genoeg heeft om zaken op te bouwen maar het toch niet voor elkaar krijgt. Dus veel te weinig elektriciteitsaanbod. Zeker gezien het feit dat men hier nu ook alle gadgets heeft die wij gewend zijn. TV’s, computers en noem maar op. Dus de vraag is zeer veel gestegen, zelfs bij werkende centrales zou dat nog niet bij te benen zijn. Regelmatig zie je hier ’s avonds de hemel oplichten als er weer een flinke generator de pijp aan maarten geeft. Dat wil dan zeggen: geen elektra, dus geen airco, dus te warm om te slapen. De laatste dagen is er dus al dagen geen enkel beetje stroomdistributie geweest hier. Tel dat op bij slechte nachten, oververhitte gemoederen en de tijd is rijp voor troebelen. Volgens mijn informant was het al een paar dagen voorbereid, maar vandaag was het zo ver. Een oververhitte menigte kwam bij het paleis van de gouverneur zijn gram halen. Wij warm, hij ook warm, moeten ze gedacht hebben. De ruiten er dus uit, want dan helpt geen airco meer, kan ik u verzekeren. Als je hier de kamer koel wil houden moet je je deur dicht doen, op de gang is het behoorlijk warm. Dus allen een steen en gooien. Dat kan men natuurlijk niet tolereren,dus de oproerpolitie, ME of wat hier maar is in de tegenaanval. Er is geschoten over de hoofden, maar toch is er een demonstrant omgekomen. Te laag gemikt, ongelukje, toch gericht? Dat is mij en mijn informant onbekend. Toen ik vroeg of het om het woon- of werkadres van de gouverneur ging was het antwoord: zijn werkgebouw, want deze gouverneur is populair en luistert naar de mensen. Veel zal hij er niet aan kunnen doen, maar men heeft zich even af kunnen reageren. Of dat afkoelt? Ik denk het niet. Maar wie weet dat er even getoverd kan worden met verbindingen om weer een tijdje stroom aan te leveren. Morgen vragen wat de laatste ontwikkelingen zijn. Hopelijk hebben de collega’s kunnen slapen.

3 gedachten over “Oververhit

 1. Poeh mooi verjaardag maar ben nu toch wel blij dat het hier niet zo warm is ik zou niet met je willen ruilen
  Slaap lekker dat doen wij ook liefs Renee&Loes

  Like

 2. Zondagochtend in Nederland, hier in de Indische buurt geen geweerschoten (vorige week in Nieuw Den Helder jammerlijk genoeg weer wel) en alles zo stil en rustig buiten. Langzaam opstaan en eerst maar eens de achterstallige weblogjes van je gelezen… wel heftig allemaal, de wereld waar je bent. En vooral warm… ik moet er niet aan denken!

  Succes maar weer met alles… en hoe gaat het met rummikub? Winnen ze ondertussen al van jou?

  Like

 3. Nou meiden voor ons valt het mee hoor, de airco werkt prima dus werken en slapen gaat ook goed. En je loopt gewoon heeeel langzaam van woon naar werk of eetgebouw. Het is een ervaring. En je moet maar denken in de sauna betaal je hiervoor veel geld en dan vindt iedereen het heerlijk. Ssparen we hier allemaal uit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s