55

Er_is_er_een_jarig Ik heb al op de meest vreemde plekken en manieren mijn verjaardag gevierd. Hoog in het spectrum staat die keer in Kenia, nu meer dan 30 jaar geleden, dat ik een tocht door een wildpark maakte en een hele kudde olifanten cadeau kreeg. Veel lager op de ladder staat die nacht in Antwerpen toen ik bij druilerig weer een lading petcokes aan het afladen was, en om middernacht een colaatje dronk met de voorman. Ik vierde al eens ’s nachts mijn verjaardag, terugkomend van de Finse meren. Die keer kreeg ik als presentje een heel grote kei en twee overzwemmende elanden met jong. Maar deze zal me ook lang bij blijven. Niet dat we iets bijzonders gedaan hebben, ik denk dat er nog flink wat PSD-ers niet weten dat ik jarig was. Maar toch, de herinnering aan deze dag zal blijven. ’s Morgens de langverwachte stores binnengehaald, ’s middags wat werk gedaan voor de administratie van de kok, daarna de fun & games night voorbereid. Niet veel animo,maar uiteindelijk heb ik toch twee Oceaniers het edele rummikub bijgebracht en ik vermoed dat ze het vaker zullen spelen. Na weer een bizarre voetbalwedstrijd (dit wordt het WK van de opkomende voetbal-landen) afgesloten met even een kwartiertje op het dak. De zoeklichten schenen uitbundig. De honden blaften en er stond een weldadig zoel briesje uit het oosten. Het was weer een mooie dag in Basrah. En dan te bedenken dat er mensen waren die drie jaar geleden geen cent meer voor me gaven. Toch maar mooi gehaald, die 55!

8 gedachten over “55

 1. Ben je eindelijk weer net zo oud als ik!
  Maar vrees niet, over twee maanden sta ik weer voor:-)
  Van harte gefeliciteerd.
  Lees steeds met plezier je weblog.

  Like

 2. Ja inderdaad al weer 3 jaar geleden…maar ook toen was jouw motto ” geef nooit op” en was jij druk met je werk en organiseerde daar, in dat jaar ook nog de Landdag voor de Rode Hoeden bij!
  Leuk om al de voorbeelden te lezen van jou andere verjaardagen, bij mij wisselde wel eens de locatie maar de koffie en gebak bleven hetzelfde:-)

  Like

 3. ach Linda Rose, ik zeg altijd maar zo, onkruid vergaat niet zomaar! Misschien hoor jij ook wel tot de onkruidachtige!

  Even wat anders, ik heb tot twee maal toe geprobeerd per snail mail een verjaardagskaart te sturen, maar beide keren is de kaart terug gekomen. Helaas het werkt niet!

  Like

 4. 55 jaar, dat het maar een heel bijzonder mooi jaat mag worden en nog vele mooi jaren daarna. Mijn controle foto, was nog nooit zo helder geweest. Heerlijk helder in Den Helder. Jij zit ondertussen in de iets wat hetere plekken op deze aarde. Ken je ik.

  Wie ben ik
  Ken ik, ik
  Of ben ik
  Getikt

  Een dag te laat, ik neem er een op jouw verjaardag

  Like

 5. Bijzonder is dat… als je elders jarig bent of kerst oid viert, dat blijft je heel erg bij. Ik ga mijn hele leven al bij voorkeur in de winter op reis (even die koude periode doorknippen) en vierde ook nogal eens elders mijn verjaardag. Maar het meest grappige vond ik vorig jaar toen ik ’s nachts om 24.00 uur aan boord van het vliegtuig ging in Kuala Lumpur, jarig werd, en vervolgens gedurende de vlucht mijn klokje 7 uur terug moest zetten… ik was dus 31 uur jarig… wie heeft het?!?

  Like

 6. Jacky,
  nu ik er aan denk dacht ik een rood petje bij me te hebben, maar die heb ik niet meer gezien!Paklijst toch eens controleren.
  Jo, ja d ehoogtijdagen heugen ons het langst, gelukkig maar. Kest kanik ook nog over verhalen maar dat komt over een half jaar nog wel.
  Lidy,
  ook mijn foto’s stemden toch vreugde bij Tjeenk, we boffen maar weer. Laten we er allemaal in onze nieuwe toestand iets van maken en bedankt vor het gedichtje, en getikt ben je zeker niet.Aangeraakt misschien wel.
  hanneke,
  jammer van de snailmail,toch te lastig voor tante pos, dan maar digi, zijn we allebei goed in toch?

  Like

 7. A3,
  ja, altijd blijven bewegen, zolang en zoveel als het het kan. Doe jij toch ook?
  Mannes,
  de enige mannelijke reageerder, wist niet dat we zo weinig scheelden. Zo zie je maar waar die afstand goed voor is. lees altijd met plezier je tweets! Nu de ereader nog ontdooien!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s