Vriend (eigen foto)

P6150010 Ik heb u al bericht over  de vlinder in Bagdad, waarvan de naam nog steeds op zich laat wachten. Ook de witoor buul-buul die ik daar zag kent u inmiddels. Maar dat is niet de enige natuur die ik hier tegenkom. Aan de andere kant van de muur zijn koeien. Vermoedelijk van boerenfamilies die vanwege het waterprobleem naar de stad zijn gekomen. Er wordt hooi voor die beesten de stad in gebracht. Honden hebben ze hier ook en op de compound loopt ook een beperkt aantal katten rond, ik heb een rode en een zwarte gezien. Ze worden niet aangehaald en zijn dus erg op zichzelf. Mussen zijn er ook, geen idee waar die hun water vandaan halen anders dan het lekwater van de airco’s. Duifjes vliegen er over en af en toe hoor ik ze koeren voor het raam. Er vliegt ook nog een en ander op afstand, maar die kijker is er nog niet dus geen idee wat dat is. Aan het begin van de avond zijn er ook nog de vleermuizen. Als ik op het dak sta vliegen ze zo voor mijn neus langs. Grappige fladderaars. Af en toe zijn er ook vliegen, van het aanhankelijke soort. Ik ben nog niet gebeten, dus de muggen vallen mee. Ook zag ik nog een groot insect, met een rare staart, dat ik alleen onscherp op de foto kreeg. Dan zijn er nog de mieren, heel kleine binnen en flink grote buiten, die verder weinig kwaad kunnen. Of misschien kunnen ze dat wel maar blijf ik niet lang genoeg stil staan om dat te laten gebeuren. Tussen de struikjes en het riet aan de kant van de compound vliegen flinke roodbruine libellen. In de palmboom huist in ieder geval één krekel, om het zuidelijke sfeertje te versterken.

Waar ik de eerste avond echt verbaasd over was waren de kikkergeluiden, ik dacht dat ik het verkeerd hoorde. Dat is niet zo, ze zijn er al heb ik ze zelf nog niet gezien. Padden worden ook gemeld maar dat moet ik eerst zien om te geloven. Vreemd is het niet, we zitten hier niet zo erg ver van de rivier af en op oude luchtfoto’s kun je goed zien dat hier waterlopen waren, buiten de muur zie je nog vochtige delen (daar komen die koeien op af). Ik ben gek op kikkers en dat kwaken op een warme zomeravond vind ik geweldig. Gelukkig hebben wij altijd warme zomeravonden hier.

Maar de absolute topper is Abu Bres, ik heb hem de afgelopen vier dagen gezien en hoop van harte dat ik hem vanavond vast kan leggen op het beloofde filmpje. Vanmorgen zat hij in het raamkozijn van de badkamer, eergisteren kroop hij achter mijn boeken vandaan om een tijdje op de muur naast mijn bureau op jacht te gaan. Hij is nog zo jong en klein dat ik zijn maag en hersens door zijn vel kan zien schijnen. Hier vinden ze het raar dat ik niet gillend weg loop en men heeft mij al beloofd het diertje direct te zullen vangen. Laat ik het niet merken. Iedereen weet immers dat ze geluk brengen? Als dat niet zo is zijn ze erg grappig om te zien en eten ze ook nog de mieren op. Dus ik hoop Abu Bres nog vaak te zullen ontmoeten.  

3 gedachten over “Vriend (eigen foto)

  1. Ik wist niet dat dit beestje Abu Bres heet; volgens mij is dit het soort beestje wat we in de Antillen een muurkruipertje noemden! Ik had er één in de lamp (het gat in de muur bij de lamp omdat het niet aansloot) wonen en die at altijd de muggen ’s avonds op… misschien ben jij daarom wel mugvrij, zou best kunnen!

    Like

  2. Dit beestje heet natuurlijk overal anders.Engelsen noemen hem een housegekko, die gekko naam heeft hij vaker. Een muurhagedis is een veelgehoorde. ne in de oost wordt hij tjitjak genoemd. Als het beestje maar een naam heeft. Abu is vader, maar van wie dan moet ik nog uitzoeken. Er zijn geen muggen nog gezien, maar de mieren eet hij, want ik vind de uitwerpselen (tjes) in de douchebak, keurig diertje toch?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s