Casual Thursday

Casual Thursday

P6170025 Ik schreef hier al eerder dat wij hier draaien op de inzet van lokale medewerkers op alle gebied. De expats hebben een klankbord- en coachfunctie. Om er voor te zorgen dat we nog meer een eenheid worden bedacht de nieuwe RTL Casual Thursday, ofwel de donderdagmiddagborrel. Zoiets als de vrijdagmiddagborrel, maar dan alcoholvrij. Bedoeling is dit maandelijks te doen, maar zolang de WK duurt iedere week. Irakezen zijn gek op voetbal. Dus stonden er massa’s lokale koekjes, waren alle stoelen zo gezet dat iedereen de tv kon bekijken en werden eerst de jarigen van juni naar voren geroepen. Er zijn geen echt Iraakse liedjes bij verjaardagen, maar Happy Birthday is vertaald in alle talen vermoed ik. Dus eerst de Engelse versie, en dan de Iraakse. Daar stonden Mohammed en ik. Hij wordt einde van de maand dertig (Inch Allah uiteraard!), ik word morgen 55. Maar er is al vast voor ons gezongen, ik kreeg een mooi cadeautje en men kwam mij feliciteren. Sommigen vroegen of ik blij was mijn verjaardag in Basrah te vieren. Ik kon dat van harte beamen, ja, ik ben blij hier mijn verjaardag te vieren. En morgen nog een keer natuurlijk. Nog steeds zonder drank want het is mij nog niet gelukt bier binnen te krijgen. Iedereen kent het geheim, maar het is mij nog ontgaan. Bovendien schijnt het soort bier onzeker te zijn en betaal je soms erg veel voor iets wat niemand te drinken vindt. Volgend jaar dan maar. Het mooiste cadeautje? Onze nieuwe bedrijfsarts wilde dolgraag zijn bloeddrukmeter demonstreren: 120/70. Komt door het goede leven hier, dat kan niet anders!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s