Geduld

Jaren geleden was er een spotje met daarin een jong man werkzaam op een kantoor, die tijdens het wachten op zijn internet informatie had leren jongleren, Zweeds hadImages leren spreken en nog zo wat zaken. Ik moet tegenwoordig regelmatig aan hem denken hier. Thuis verwend met snelle breedbandverbindingen die het doen, is de situatie hier anders. Ik zit op het openbare net en voor het werk hebben we een eigen server voor Irak. Beide is zeuren af en toe, en zelfs als alles functioneert is het trager dan vroeger toen we nog gewoon inbelden,  lijkt me. Maar we zijn verwend dus dat laatste kan schijn zijn. Maar frustrerend is dat wel. Want wat doe je als je geen toegang hebt tot de site met informatie voor je bijleeswerk, je geen rapporten en andere mail kunt ontvangen en zelfs niet even een krantenpagina kunt na slaan op informatie? Ik maak zelf geen rapporten, om mij heen wordt stug doorgewerkt.  Gisteren lag de bedrijfsserver bijna plat, maar dat hoorden we pas na vieren, toen ik al vier maal naar de IT jongens was gelopen een verdieping lager, die er ook niets van konden maken, want alles werkte aan deze laptop. Vandaag was het vanmorgen een weelde dat alles het deed, maar vanmiddag was het alweer veel minder. 2 Pagina’s tegelijk openen is vragen om vertraging, dus dat leer je vanzelf af. Gelukkig is geduld een schone zaak, dus ik kom vast heel schoon terug in Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s