Ziek?

Dutch disease

P6150001 Denk niet dat wij niet bekend zijn in Irak. Weliswaar wordt me regelmatig gevraagd wie nu ook alweer onze buren zijn in Europa, maar we hebben het toch maar mooi tot een vermelding in de officiële stukken weten te brengen. Nou ja, indirect dan. Men heeft hier een strategische visie geschreven in het kader van de decentralisatie (mmm, strategische visie, waar hoorde ik dat eerder?). Tot twee maal toe wordt daar gewaarschuwd voor the Dutch Disease. Met andere woorden, bouw  je economie niet op een enkele vergankelijke inkomstenbron, zoals wij Nederlanders op onze gasbel. Je merkt er nu niks van maar op is straks dubbelhard echt op.  Dat risico bestaat hier natuurlijk ook, de olie is hier nog fors aanwezig maar niet oneindig. Goed dat men zich dat realiseert. Hopelijk gaat ook de coalitie nog eens goed komen hier, want qua partijen hebben wij het nakijken. En het is hier nog moeilijker dan bij ons, of zelfs dan bij onze zuiderburen. En dat wil wat zeggen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s