Overleg

Images De afgelopen jaren heb ik voornamelijk gevuld met overleggen en hier gaat het ook al aardig die kant op. Vanmorgen een laptop die dienst weigerde dus kwam de eerste “meeting ” mij goed uit. Afdeling organisatie ontwikkeling (OD) en afdeling monitoring wilden voor  een van de provincies een oplossing vinden voor de juiste plek van de afdeling planning. Groter probleem dan je denkt, want alles moet nu decentraliseren en dat is nog niet eerder vertoond de afgelopen 30 jaar. Ook hier zijn mensen niet gek op verandering als dat betekent dat ze hun plek of invloed kwijt raken. Liever alles bij het oude laten, en in deze bewuste provincie wordt ook de gouverneur niet als een doorpakker gezien. De dames en heren discussiëren volop, men heeft verschillende ideeën en inzichten en wij gooien die van ons er nog even tegenaan. Alles wordt driftig opgezogen, de discussie wordt nu verder door de Irakezen gevoerd. Ze zullen ongetwijfeld met een goede oplossing komen en die er bij de  heren politici doorjagen met een beetje geluk.  Na de lunch een korter overleg met de chef-kok en plv hoofd operations. De kok heeft een staf die nauwelijks Engels spreekt en zelf spreekt hij als Bengaal geen tot zeer weinig Arabisch. Dat maakt uitleggen lastig en omdat zijn medewerkers hem niet willen teleurstellen schudden ze al gauw ja als hij iets vraagt. Plv Hfd Operations is een enthousiaste slimme kerel die met een supereenvoudig idee komt om een aantal zaken praktisch op te lossen. Volgens de kok is dat een 60% verbetering, de rest moet nog aan gewerkt worden maar kunnen we alleen met toestemming van HQ. De man is blij dat in ieder geval zijn situatie is onderkend en dat er aan gewerkt wordt.

’s Middags een Team Meeting, waarbij de nieuwe RTL zijn visitekaartje afgeeft. Op zich komisch hoe dat gaat want de bedoeling is dat hij Engels spreekt waarop zijn rechterhand het vertaalt naar het Arabisch. M. heeft echter een Masters Arabisch, dus af en toe moet de vertaler naar het Engels vertalen omdat anders wij arme expats niet weten waar het over gaat. Uitstekende sfeer en ruimte voor nog meer maatwerk na afloop. En dan is het alweer tijd voor onze regelmatige les van Dr E waarin hij ons het Iraakse systeem en zijn slangenkuilen en flessenhalzen uitlegt. Zeer nuttig, we gaan er dan ook mee door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s