Van het dak af gezien

ImagesCAUZR0KS Je kunt mij achter een muur en een rol prikkeldraad zetten, maar ik blijf nieuwsgierig naar wat er aan de andere kant gebeurt. Dus sta ik op mijn vrije dag 's morgens vroeg op het dak te kijken naar wat er om me heen gebeurt. En dat lijtk niet veel, op zo'n vroege vrije dag, maar je moet goed alle kanten uit blijven kijken om het allemaal te volgen. Zo blijkt hier een paard en wagen door de wijk te rijden die gasflessen rondbrengt. Je ziet hem door de wijk gaan en hoort zijn bel, en ziet af en toe iemand zo'n fles overnemen op de fiets. Vanmorgen op drie plekken rookwolken, wat ze daar dan weer aaa het doen zijn? Zie twee moskeeën. een vader met een klein jongetje lopend in de warmte (ja ik weet natuurlijk niet of het zijn vader is, maar het is in ieder geval niet zijnmoeder). Vrouwen in zwarte en witte jellabaja's. Een kudde bruinige en grijzige koeien die ineens tussen de huizen vandaan komt, gevolgd door de herders die ze door te straat drijven. Een zwart-witte probeert zijn eigen route te lopen, maar dat wordt niet gewaardeerd. Als ik naar links kijk staat daar ineens een bruine koe naast onze compound, in zijn eentje. Waar die nu zo snel vandaan is gekomen. Mensen lopen alleen of in groepjes, er fietst eens iemand, er rijden wat auto's of een motor. Echt druk is het niet. Overal zie je de rode watercontainers op de daken staan. En zie ik daar nu een stadion of zoiets? Volgende keer de kijker er maar bij dan.

NB: Het plaatje hierbij is geen foto van mij, ivm veiligeheid is foto's publiceren verboden. Maar dit lijkt er een beetje op qua maat en kleur van het paard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s