Collega's II

Niet alleen expats heb ik als collega’s. Het echte werk wordt gedaan door Irakezen. En terecht, dit is hun land, zij blijven als wij al lang en breed naar de volgende uitdaging onderweg zijn. De meesten zijn zeer hoog opgeleid en weten precies waar ze het over hebben. Ik zit nu op de afdeling budgetting, en werk samen met planning en organisatie ontwikkeling. Lekker dynamisch. Wat opvalt is dat iedereen het geweldig vindt als je langskomt, kennis maakt en een praatje maakt met ze. Heel nieuwsgierig naar waar je vandaan komt, en vooral wat je werkachtergrond is. Allemaal laten ze je, in de hoffelijke stijl van het Midden Oosten, weten het een eer te vinden dat je in hun land bent. Ze kijken uit naar de samenwerking en willen vooral heel veel horen over hoe wij het doen. Dat is het belangrijkste wat ik te bieden heb: een voorbeeld, een bron van inspiratie. Want vergis u zicht niet, oplettend lezertje. U denkt dat wij hier risico lopen. Maar de inwoners van dit land die met ons samenwerken lopen dat veel meer. Zij gaan gewoon ‘s avonds naar huis, en dat is in het verleden niet voor iedereen goed afgelopen. Zeker niet hier in het zuiden, waar we dicht tegen Iran aan zitten. Voor vrouwen vooral is dit werk hier bij ons niet vrij van risico. Maar ook van mannen in deze en andere gebieden hoorde ik dat ze regelmatig moeten verhuizen met hun gezin. Ze worden goed betaald, zeker, maar dat is niet hun drijfveer. Ze zijn oprecht bezig het land te dienen en hopen vooruitgang te zien. Daar zetten ze zich met hand en hart voor in. Het is een eer met ze samen te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s