Vrije tijd

Basrah 2 009 Heb je nog een beetje ontspanning daar? Een vraag van een oplettend lezertje. Nou, dat valt mee. Ieder feestje moet je zelf maken in het leven, dat geldt zeker voor het beperkte leven dat wij hier hebben. Overigens vind ik het zeer vergelijkbaar met dat aan boord van een schip, met dien verstande dat we hier wel meer ruimte hebben. Als je van de sportschool houdt, kun je hier goed uit de voeten, genoeg enge apparaten om gewicht te heffen of anderszins vermoeiend bezig te zijn. De bewakingsjongens maken er gretig gebruik van en dat is hen aan te zien. Maar wij arme kantoorexperts willen natuurlijk ook alles een beetje binnen de perken houden, met al die maaltijden hier. Rondjes lopen langs de muur is dan een optie, liefst ’s morgens vroeg omdat het dan nog lekker is, of anders om een uur of vijf, half zes na het werk. Ergens hangt een basket, maar ik heb nog niemand zien rennen hier, met of zonder bal.

Op iedere kamer en in de gemeenschappelijk ruimte is een flinke televisie aanwezig, aangesloten op satelliet. Dat betekent de keuze uit een kleine duizend kanalen. Waarvan een overgrote meerderheid van stations hier uit de regio, dus niet te volgen. Maar ook heel veel Amerikaanse filmkanalen,  als je wilt kun je dag en nacht kijken.

Er staan ergens nagelaten boeken in een kast, en men koopt hier goedkope dvd’s (illegale branding) en die worden of gezamenlijk of in de eigen kamer bekeken.

In grotere gemeenschappen heeft men soms een of meerder bar’s waar men ’s avonds met elkaar verkeert. Dat hebben wij hier niet. Ook is hier geen pokergezelschap, zoals in Bagdad, waar het regelmatig fors aan toe gaat in een ontspannen sfeer.

Maar wij hebben een dak.

En dan heb ik gelukkig mijn schilderspullen meegenomen. Nu hangt er op een stuk van mijn wand een karton op een vel vuilniszakken plastic met een eerste opzet. Als dit tempo zo aanhoudt ben ik snel door mijn vijf vellen heen. Wat ik dan moet bedenken weet ik nog niet. Ik heb een paar spelletjes mee, maar moet de heren nog zover zien  te krijgen dat ze mee spelen. Maar de tijd vliegt, want we moeten allemaal mailen, skypen, uitrusten, kletsen en vooral werken natuurlijk. Zes dagen per week. Dus ach, die vrije tijd krijgen we makkelijk om!

Een gedachte over “Vrije tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s