Amman

Tja, dat is even wat, oplettend lezertje, weggaan voor een jaar. Altijd een bizar gebeuren. Zusjes, vrienden, buren komen nog even uitzwaaien. Gelukkig nog iemand die de was op wil hangen. De kopjes moeten maar een  tijdje zo staan.

Neefje Daniel heeft het laatste afscheidscadeautje: een sleutelhanger met zijn koppie. Een vrolijk ventje dat met iedereen wil ballen en high-fiven. Hier en daar tranen als uiteindelijk de koffers in de auto staan. Een rustige rit naar Schiphol met een ervaren reiziger. En op Schiphol een trouwe vriendin om te assisteren. Dat is nodig want alleen mijn flightbag is al 16 kilo, en dat is echt te zwaar. Ompakken dus naar al volle koffers. Na een fors bedrag aan overgewicht te hebben afgerekend is het tijd naar de Gates te gaan. Dat moet je niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg doen. Amman is een bestemming voor Jordanië gangers maar ook een transferhaven. Maar het vliegtuig is niet erg groot, niet te veel mensen en iedereen is uiterst rustig dus inchecken gaat soepel. Royal  Jordanian kan ik u aanbevelen. Ze vliegen op tijd, het eten is uitstekend en er zijn meer films dan je aan kan tijdens welke vlucht ook maar. Half zeven land ik op Amman Queen Allia Airport, waar al op me gewacht wordt. Nergens gedoe, de normale checks. Dan even wachten op een collega die een kwartier later landt en samen reizen we naar de stad. Langs de kant van de weg heel veel picknickende gezinnen, want het is vrijdag. Een meer dan uitstekende kamer  in het InterContinental, even opfrissen en dan  de stad in om wat te eten. Drukke straat waar iedereen zijn wil op vrijdagavond op loopafstand van het hotel. Daar ook veel mensen, alles rijdt en loopt, maar iedereen is ontspannen en vooral: de straat blijft schoon, hoeveel er ook gegeten en gedronken wordt. Overal groepjes mensen die muziek maken en ergens zelfs een echt  popconcert. Uiteindelijk eten we iets een lage tafeltjes op krukjes, zoals iedereen die daar zijn vrienden ontmoet. Dan nog een koel drankje en terug naar het hotel. De geur van jasmijn, andere politie sirenes, andere opschriften op de gebouwen: dit is het Midden Oosten op zijn best.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s