Veiligheid

Net terug van een tweedaagse veiligheidstraining in de Hilversumse bossen. Met een beetje theorie en heel erg veel prakitjk. Met handige informatie over hoe een reis zo voor te bereiden dat het niet veel werk is, maar wel veel extra veiligheid oplevert.

Ook geoefend hoe te handelen in situaties die uit de hand kunnen lopen, met levensechte acteurs die het zo overtuigend wisten te brengen met hun echte wapens dat op een gegeven moment de hondenbrigade voor de deur stond en kwam informeren wat er loos was. Gelukkig een ongeruste wandelaar die het niet pluis vond, al dat geschiet in het bos. Maar ik weet nu tenminste hoe te handelen bij een roadblock. Of hoe eerste hulp te verlenen tot de hulpdiensten arriveren in barre omstandigheden. Handig om te weten: de meeste slachtoffers van (oorlogs)geweld overlijden door bloedverlies, terwijl dat eenvoudig te voorkomen is. Met ook de voor handen zijnde middelen.

De mannen die ons trainden hebben allemaal lange ervaring in vreemde buitenlanden, en in barre omstandigheden. Dat maakte het geheel zeer bruikbaar. Lastig in mijn geval is wel dat ik nauwelijks tijd heb om een paar van de adviezen uit te voeren, die ik wel heel nuttig vindt in mijn situatie. Kijken hoever ik kom morgen, op mijn laatse dag thuis. Dus een kort logje, oplettend lezertje, terwijl er toch zo veel te melden is.

Eén fotootje voor jullie. Niet zo’n flinke van een gemaskerde overvaller in het bos, daar heb je dan echt de tijd niet voor. Maar een van de EHBO, de bloederige plaatjes die we te zien kregen zal ik u besparen. En een van de roadblock midden in een mijnenveld, genomen nadat we het hadden overleefd.

Ngv_training_19_mei2010_041 Ngv_training_19_mei2010_042

2 thoughts on “Veiligheid

  1. Net nog even je laatste berichtjes gelezen en ik zag op skype dat je nu aan het inpakken bent dus zal ik je nu niet storen want op het laatste moment is er altijd nog zoveel te doen.
    Bestelling hou je tegoed want ik kreeg vandaag helaas een gebruikt exemplaar en het nieuwe eraf halen kan je zelf wel.
    Ik wens je een mooie tijd en verwacht je veilig terug in december, Heleen en ik zullen trachten hier op je winkel te passen:-)!
    Dikke kus, A3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s