Zilveren Toren

Heeft u dat ook wel eens, oplettend lezertje? Het gevoel van: verrek, nooit gezien dat dat daar stond? Dat had ik gisteren. Voor een dagje Engels voor gevorderden moest ik naar Amsterdam, de instructie zou plaats vinden in de Zilveren Toren, vlak bij het Centraal Station. Ik heb wel eens overnacht in het Ibis Hotel, maar iets anders stond mij in die contreien niet voor de geest. Dus vlak naast dat hotel staat de Zilveren Toren, 11 verdiepingen, niet over het hoofd te zien. Ja inderdaad, die toren, tegenover de fietsenstalling, waar je al die keren langs bent gereden, daar moest ik zijn. Bij binnenkomst in de zaal waar de instructie zou plaatsvinden een adembenemend panorama over het IJ vanaf de tiende verdieping. Lastig concentreren in het begin dus. De dag was één op één en zeer goed en vlot opgezet. De instructeur een ervaren docent, native speaker die hier al twintig jaar woont en de hele wereld over is geweeest, dus dat kwam goed uit.

Allerlei valkuiltjes voor Nederlanders kwamen voorbij, allerlei ingeslepen foutjes werden er uit gehaald, en wat handige tips en trucs voor diplomatiek taalgebruik, brieven en rapporten passeerden de revue. Een intensieve dag. Om vier uur mochten we allebei weer los. U zult mij nu nooit meer horen zeggen Ixb4m living in Den Helder. Dat moet zijn I live in Den Helder. U kunt mij nog wel horen zeggen Ixb4m working in Irak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s