Tjonge

Nou dat heeft wat uitgehaald, zo’n bericht in de krant. Overgenomen door sites als gemeente.nu en bewerkt door ambtenaar.blog.nl (nooit van gehoord eerder). De felicitaties en reacties komen dus werkelijk van heinde en ver, van vroeger en nu en via alle denkbare media. Zelfs een oude kapitein waar ik ooit een veelbewogen reis mee maakte, mijn laatste in dienstverband, meldde zich via via. Klein wereldje en kennelijk wordt je beter gevolgd dan je denkt.

Vandaag een en ander gepland rond taallessen, verzekeringen, en het eerste abonnement opgezegd. Ik ga een 2-daagse hogedrukcursus Arabisch volgen. Geen eis voor de functie, maar ik kan me niet voorstellen ergens langere tijd te zijn en mensen niet een klein beetje in hun eigen taal te kunnen aanspreken. Ik vind het leuk en naar mijn ervaring vinden de meeste mensen het ook leuk als je de moeite neemt. Het breekt het ijs (nou ja, dat zal er voorlopig even niet zijn daar) en effent het pad. Arabisch is lastig, schrijven kom ik natuurlijk al helemaal niet aan toe. Maar eeen paar dagelijkse zinnen, wat tellen en herkennen in een gesprek, handig. Als bodempje om het ter plaatse uit te breiden. Kijken hoe ver ik kom in een jaar. Met alleen maar Engels sprekenden om me heen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s