Tank?

Het krantenbericht over mijn nieuwe functie werd goed gelezen. Van heinde en ver berichtjes. Dat verre vooral verbaasde, tot bleek dat het bericht in het algemene deel van de krant stond, en niet alleen in de stad &  streekbijlage. Wel verbaasd was ik dat men het niet gemist had, het stond immers vrij achterin onderaan, je moest goed zoeken. En waarom zou je iets zoeken waarvan je het bestaan niet weet? Zaterdag pas kwam ik er achter, doordat iemand mij vertelde dat er een verwijzing op de voorpagina had gestaan. En wat voor een: in tank naar werk, of een dergelijke kreet.

Ja, oplettend lezertje, zo komen nu de praatjes in de wereld. Van vergissing tot foutje tot fout. Want hoe is het werkelijk? Ik word daar aan alle kanten beveiligd, net als iedereen die daar als buitenlander voor een NGO zit. Dus in een compound. De groene zone. Daar ga je alleen uit als het nodig is en als het veilig is. In een gepantserde auto. Dus een gewone personenauto, die zo verstevigd is dat een handwapen er niet direct fatale schade aan kan toebrengen. U kent ze van de televisie, meestal zitten er dan presidenten of boeven in. Soms valt het zelfs samen, in een beetje leuke film. Het woord gepantserde auto werd door de journalist weergeven als pantserwagen. Klinkt stoer, is het ook, maar wel iets anders. Dat zijn weer die rare groenen dingen die je in oorlogsfilms ziet rijden (en in oorlogen natuurlijk, maar ik hoop dat u daar niet dagelijks mee te maken heeft). En het woord pantserauto werd door de koppenmaker van de krant vertaald als tank, en dat zijn weer die echt enge krengen die ook nog heel goed zelf kunnen schieten met zwaar geschut. Maar die tank is wel een wereld weg van de comfortabele personenauto waar we mee begonnen. Dan hebben we het nog maar over een vervoer middel. Niets moeilijker dus dan de boodschap goed overbrengen, dat blijkt maar uit dit voorbeeld. Onthouden, het komt vaker voor, en u leest dit soort dingen en hoort dit soort info dus overal en altijd. Blijven denken en controleren!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s