Raak!

Vrijdagmiddag zou ik gebeld worden vanuit de toekomst, 14.00 lokale tijd. Dan schilder ik altijd, dus deze middag deed ik dat met mijn mobieltje in mijn broekzak en lichtelijk gespannen. Om twee uur niets. Misschien vergist? Hún lokale tijd? Om drie uur niks. Om vier uur thuis secretaresse van de toekomst gemaild, zij zit nog veel verder weg, aan de andere kant van de oceaan. Had haar baas de hele morgen niet kunnen bellen, de lijnen waren dood. Contact in Nederland ook nieuwsgierig: al iets gehoord? Nee, niks.

En net als de overheerlijke soep is opgeschept bij goede vrienden die maanden in het buitenland waren, gaat het mobieltje: een buitenlands nummer, dat moet hem zijn. Mij was een gesprek van drie kwartier voorspeld, maar na ruim een kwartier was de andere kant er wel uit, ik kon komen. Wel met een heel andere opdracht dan verwacht, maar wat maakt het uit: opdracht is opdracht.

Als een speer familie en goede vrienden op de hoogte gesteld, want vanmiddag zit hier de krant. Dus oplettend lezertje: lezen dinsdag of zo, dan weet u precies waar ik naar toe ga. Het balletje op de horizon is een oogverblindende zon.

8 thoughts on “Raak!

  1. Hé Linda Rose, jij houdt het wel spannend hoor. Ben erg benieuwd maar ik heb zo’n idee dat je Nederland gaat verlaten. Of heb ik het mis???

    Groetjes en prettige paasdagen,
    Yvonne

  2. Foto beeldschoon. Irak: ravissant! Den Helder zit straks wel met een groot gat!Laat de frisse wind in Den Helder waar je het over hebt het kaf van het koren scheiden!Pas dan komt het goed met Den Helder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s