NBU 85, Meer

IMG_1327

Lekker op tijd naar bed, lekker lui uitslapen. Pas om half acht sta ik op. De overburen zijn dan al vertrokken, met tent, boot, kinderen en hond. Niets van gemerkt. Zwemmen staat op het programma, en wat orde scheppen in de chaos. Helaas zijn de steekvliegen nog steeds hongerig, dus ik zwerm een beetje van binnen naar buiten en weer terug. Af en toe doe ik eens iets, dan lees ik weer eens een stukje, dan schrijf ik weer eens wat. Lekker ongeorganiseerd. Halverwege de middag, als het echt niet meer te harden is, loop ik de weg af naar het strandje aan de andere kant van het reservoir. De camping is niet aan het meer, maar aan een soort lekbak, achter de grote dam.

Het water begint nog net niet te sissen als ik erin loop. Er is een uitgebreid gezin aan en in het water, met vooral meisjes en vrouwen, opa (nog jong) zit op een stoel in het water en houdt de kleinzoon in de gaten. Een echtpaar hangt in het water af te koelen. Als ik na een half uurtje dobberen weer aan wal ga, raken we in gesprek, krijg ik een lift terug en vragen ze of ik van spelletjes houd. Ze komen uit Colorado, waar ze twintig jaar geleden voor werk vanuit Canada heen verhuisden. Neil was al eens in Nederland en meende een Duitse aan mij te horen. Dat denken ze hier steeds, ik vind dat wij helemaal niet hetzelfde accent hebben als Duitsers, maar daar sta je in Amerika redelijk alleen in.

Ik lees nog wat met de Airco aan, binnen. Vanwege de hitte (39C) en de steekvliegen, die deerflies blijken te zijn. Anti-mug helpt niet tegen ze. Denk niet dat het alleen kommer en kwel is met de insecten hier, er vliegen prachtige libellen en andere insecten en ook mooie vlinders. Na een frisse douche en een middagje lezen, sta ik om half zeven met een pak koekjes voor de deur van mijn gastheer en -vrouw. Het wordt een gezellige avond met verhalen en een spelletje jatzee.

Als ik keurig voor mijn Monster wordt afgeleverd, vliegen er honderden insecten rond mijn buitenlampje. Ik ben dus nog wel even bezig als ik binnen ben, om alle blinde passagiers te vernietigen, voor ik rustig kan gaan slapen.

Wat ga ik morgen weer beleven?

2 thoughts on “NBU 85, Meer

  1. Hahaha nou niet alleen bij jou zijn er steek vliegen hoor … ook ik werd gisteren gepakt door die boefjes … terwijl ik de boontjes aan het plukken was . Zouden ze gedacht hebben dat het hun boontjes waren .hahaha. nou dan hebben ze toch echt pech…. #xxxvanjezusje

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s