NBU 43 (denk ik), Tegenslag

IMG_6133

Dat krijg je ervan als je niet plant. Vanmorgen goed uitgerust maar wat wiebelig van het klimmen op mijn gemakje wakker worden. Dat wil zeggen dat ik er pas om half zeven uit was. Geen coyote als wekker helaas.

Welk plan zou ik uitvoeren? Naar de Noord Rim rijden voor meer canyon?  Na drie dagen Wow ervaringen leek me dat wat veel. Overslaan en op een sukkeldraf naar Las Vegas?  Dat leek me wat jammer. Tucson is volgens de (nieuwe) vriendelijke jongeman in mijn telefoon maar vijf uur rijden. Om 14.00 kon ik er zijn. Ik weet dat dat nooit klopt en hoop op 16.00 uur. Eerst langs een McDonalds voor wifi om alle blogjes te plaatsen die nog wachten. Daar was wel ontbijt en wifi, maar mijn laptop kwam niet tot leven. Dan nog even tanken, verkeerd rijden, de stad twee keer door en voor je het weet ben je een uur bezig in Flagstaff met niks.

Het landschap is eerst meer bos, daarna wordt het lager, korreliger, platter en droger. Als ik van een pauzeplek wegrijd zijn er ineens zuilcactussen, jawel, die uit de Westerns. Groot en groter en op punt van bloeien. De Yucca’s zijn ook van reuzenformaat. Ik zit dan ook nog maar op 3000 voet. Verder het geel van het uitgebloeide en verdorrende gras, het roze van de grond, het grijsgroen van de jeneverbes en het grijsroze van de bergen, na de sneeuwtop van de San Francisco.

De temperatuur stijgt, de auto wordt heter, raam open maakt het alleen maar warmer. Mijn koude limonade is na verloop van tijd zo heet als thee hoort te zijn, mijn IPhone dreigt te bezwijken door de hitte, maar uiteindelijk sta ik dan toch voor de basis die het doel is. En ervoor blijf ik, want hoe ik ook probeer: er is niemand die mij deze vrije dag de basis op wil brengen. Een jongeman die ik via het Chaplains nummer aan de lijn krijg, vindt dat hij kwalijk mensen uit hun vrije weekend kan halen. Ik weet niet wat de chaplain daar doet of wanneer, maar dus niets op zondag. Uiteindelijk word ik dringend verzocht het maandag te proberen, dat is een flinke tegenvaller. Twee nachten in deze hitte is niet iets waar ik naar uit zie. Maar gelukkig is er in de buurt een RV-park, nou ja, park. Ik heb de indruk dat mensen hier soms lang staan, je kunt een plek met afdak huren voor maanden.

Nadeel van deze optie vooral is dat ik dan in één ruk naar Las Vegas moet, waar ik zelf een reistijd van 10 uur voor reken, en dat dan vanaf het moment dat ik vertrek, ergens laat in de ochtend, als het weer zo heet wordt. Geen prettig vooruitzicht, maar het is niet anders.

Ik kom op de campground aan, die gesloten is. Andere bewoners helpen mij een plek vinden, en geven me de code voor het douchegebouw. Er staat genoeg leeg, morgen maar aanmelden.

Tja, dat krijg je ervan als je niet plant en op je impulsen handelt, dat zal me leren.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s