NBU 35, Kajak

IMG_4318

De vogels nemen het over van de krekels, de zon laat zich nog niet echt zien. De regen en wind die Monster deden dansen zijn vertrokken. Als ik om half acht buiten kom, is iedereen nog onzichtbaar. Een half uur later komt iedereen naar buiten en begint aan de dag. Ik ben een half uur te vroeg bij de kampwinkel, waar ik een kajak wil huren. Ik ben helemaal niet te vroeg bij de kampwinkel. Er hangen voederflessen voor kolibries, die druk in gebruik zijn. Eindelijk de gelegenheid die beestjes rustig te bekijken en te fotograferen. Stipt om negen uur krijg ik een kajak, een zwemvest, een peddel en uitleg. Ik heb ooit al eens een uurtje met een kajakinstructeur over een fjord gevaren, dus het moet lukken. Op het water alleen het geluid van de vogels en de motormaaier aan de wal. Buizerds vliegen over, af en toe een reiger. Schildpadden liggen op de platte stenen in het zonnetje. Als ik te dichtbij kom plonsen ze te water en zie ik hun koppies overal. Als ik dan nog nader kom, gaan zij onder.

Op de hoge rotspunt aan het water zitten al wat jongelui, die twijfelen of ze wel of niet een flipover te water willen maken. Ik assisteer een stel dat elkaar graag op de rots fotografeert, nu zijn ze samen vereeuwigd. Ik moet vooral ook naar Oregon komen, waar ze wonen, daar is het heel mooi.

Maar hier ook. Allerlei insecten vliegen langs en landen af en toe kort op mijn kajak. Ik red een schildkever die pootjes omhoog op het water ligt. De rest van mijn tocht gebruikt hij om op te drogen en bij te komen.

Als ik na twee uur peddelen de kayak weer inlever is er een leuk praatje met de man van de winkel. Het zijn allemaal rangers, maar van vogels heeft hij geen verstand zegt hij. Nou ja, die gekke die ik een paar keer zag: dat is roadrunner. Ja, die, van de tekenfilms. Die doet dus inderdaad wat zijn cartoonbroer doet: rondrennen als een kip zonder kop. We bekijken nog wat vogelsoorten, hij wil weten waar ik vandaan kom en neemt alle tijd, zoveel Hollanders landen hier niet. Ik eet nog een restje swirl (een soort krentenbrood) en dan is het tijd om af te haken en te vertrekken. Weer door de kleine stadjes terug naar Leander, waar ik nu ruim op tijd geparkeerd sta. Niet voor de deur, want keren is dan best lastig, maar op een bredere toegangsweg waar nog bouwers actief zijn. Dit is een heel nieuwe wijk, met alles er op en er aan. Voor veel of nog meer geld koop je hier een huis of een kast van een huis, met lagere school, zwembad, wilde gebiedjes en stoepen.

Om twee uur bel ik aan en we begroeten elkaar of het geen acht jaar geleden is dat we elkaar voor het laatst zagen in het zuiden van Irak. We praten wat bij, ik leer zijn vrouw kennen en dan gaan ze met me op pad. Austin, Georgetown, Rock Roland. De nieuwe bibliotheek, iets groter dan de onze maar ook mooi, het Capitool, erg mooi in roze graniet en met een portret van Bush Jr. De universiteit, de Lone Star, wat parken. Met mijn Texaanse rijbewijs en nummerplaat, ben ik al bijna een Texaan vinden ze, ik moet alleen nog cowboylaarzen kopen hier ergens in de buurt. Wie weet, ze staan op mijn lijstje. Maar worden het dan ropers of wranglers?

Georgetown is nog zoals alle stadjes hier vroeger waren. Het gerechtsgebouw in het midden en de winkels er in een vierkant omheen. Leuke winkels ook, een heel relaxte sfeer deze vrijdag avond. We bedenken of we een Minor League baseball game zullen bezoeken, of slechts een deel er van. Of naar het zwembad om de hoek van hun huis. Na een lange en afwisselende middag en een echte BBQ maaltijd in de Salt Lick, de op een na beste BBQ plek hier, besluiten we voor een koele duik in het zwembad. Een gemengd publiek, het zwembad is van de bewoners die zich er inkochten. Je kunt je eigen muziek, drank of BBQ meenemen, je kunt er feestjes vieren, er is een gym. De sfeer is ontspannen met wat jongelui die hier het begin van de vakantie vieren. De zon gaat dramatisch onder in het Westen.

En nu lig ik hier tussen de vele kussens van de logeerkamer van weer een nieuw huis met heel lieve mensen die mij gastvrij ontvingen. De dag is heel anders gelopen dan ik gedacht had.

Life is good.

2 gedachten over “NBU 35, Kajak

  1. Heerlijk je overgeven aan de tijd, er is wat er is. Hier is het genieten met een nichtje. NS wandeling Den Helder, Texel rond, Kaaskoppenstad en morgen nog een lange strandwandeling. Het word 25 graden en morgen nog een tikkie warmer.

    Like

  2. Oh wat lief al die kolibries, ik zag zag ze voor t eerst in het wild in de Amazone. Bijzonder om vrienden van de andere kant van de wereld aan de andere kant van de wereld te mogen ontmoeten
    Goeie reis

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s