Wie verre reizen maakt…. 29 Terug, 27 september

IMG_0999

Vroeg wakker, voor de wekker, mijn koffers zo goed als gepakt. Ik besluit twee bussen eerder te gaan, moet makkelijk kunnen. Geen idee immers hoe lang ik ook doe over dat korte stukje lopen naar de halte met zoveel bagage. Uiteindelijk haal ik op deze frisse ochtend de limousinebus van half tien. Die hoort om 09.25 uur aan te komen, die komt dus ook om 09.25 uur aan. Voor de bagage is er niet alleen een luik, deze luxe bus heeft een schuifla. De koffers passen bij het aantal passagiers.  Na een paar haltes zijn we vol. Brede stoelen, chauffeur met handschoentjes, als ik wil kan ik muziek luisteren. Er zijn schat ik drie Europeanen in de bus, daar ben ik er een van. Om elf uur sta ik bij Terminal 2. Eerst die joekel uit de weg, een boardingpass bemachtigen. Dan het wifi-ei terug, mijn steun en toeverlaat. Dat we dat in Nederland niet hebben. Voor ons, voor de bezoekers. Ik heb het plan mijn laatste cash om te zetten in Celadon. Wat je op het vliegveld koopt mag altijd mee, buiten de koffers. De 25 kg was geen probleem, die gaat moeiteloos door. Ik vind de Korea Experience winkel, met dames in Hanbok. Ze hebben een iets ander aanbod dan in de andere hal, daar zitten er twee naast elkaar, die hebben meer. Maar dit werkt ook. Als ik mijn bordje heb laten inpakken, het houten kistje waar het in zit bijna zo mooi als het bord, kan ik daar, onder het genot van eigentijdse muziek op oude instrumenten (die dames rocken), mijn blog bijwerken. Dan nog een stuk chocolade voor de laatste paar duizend won (denk ik, bij het uitpakken hier vind ik er nog 10.000) en naar de gate. Alles is rustig, het vliegtuig is voor 30% gevuld, het eten is als je wil Koreaans, ik neem Bibimbap, de Koreanen om mij heen kiezen voor de westerse kip, zonder stokjes. Ik heb drie stoelen voor mijzelf, alle spullen liggen onder handbereik. De vlucht is precies lang genoeg voor vijf films en een nieuwsbericht van CNN. Dan sta ik, want het blijft maar donderdag, nog met daglicht in Amsterdam. Het zit mee, na Alkmaar kan ik zitten en een goede vriend haalt mij op, ik hoef niet nog te sjouwen na een bustocht. De woonkamer heeft een prachtige vloer, witte wanden en frisse kozijnen en verder niets. Geen meubels, geen internet, een groep heeft sluiting. Dat moet allemaal weer op-, in- en aangebouwd worden. Ik stap mijn frisse bedje in en val prompt in slaap. In Korea is het vijf uur ’s morgens.

 

Een gedachte over “Wie verre reizen maakt…. 29 Terug, 27 september

  1. Laatste bericht eigenlijk jammer ik heb er van genoten het lijkt niet dat je een beetje mee aan het reizen bent. Maar welkom thuis en tot snel😍😍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s