Wie verre reizen maakt… 1

Vandaag, 15 augustus, de app voor de metro in Seoel gedownload.

Van te lang thuis zitten word je suf, af en toe moet een mens er uit. Ik wel in ieder geval. Sommige jaren kun je ook overdrijven natuurlijk, buiten je schuld. Zo wil ik een huwelijk bijwonen van de dochter van goede vrienden. In Seoel. En omdat ik ook nog wil duiken (is immer alweer januari dat ik voor het laatst onder water ging), komt er een combi. Zoek op het wereld wijde web Seoel en duiken, en dan kom je uit in Palau. Ligt ergens in de Pacific, oost van de Filippijnen. Weekje Palau, met een boot, en dan terug naar Seoel voor bezoek en huwelijk in die stad. Daarna met de auto het land rond. Voor het eerst dat ik dat doe in een land buiten Europa, alleen. Om te zorgen dat ik over twintig jaar nog weet waar ik geweest ben, deze verslagen. Lees gerust mee.

Het duurde even voor ik op gang was, maar nu, na het doorworstelen van de Lonely Planet Korea, begint er kleur aan te komen. Onderkomen Seoel en huurauto is geboekt en de eerste avond buiten die stad in een natuurpark ook. De rest doe ik onderweg, om maximaal vrij te zijn in mijn keuzes. Er komt een lijstje met dingen die ik beslist, en een lijstje met dingen die ik graag wil zien. Dan zie ik daar wel hoe veel tijd alles me kost, of ik meer zin in stad of in natuur heb. Wie weet heb je na twee tempels het idee dat je het wel gezien hebt. Of dat je na een bergwandeling denkt: bekijk het verder maar. Ook zal ik proberen nog een dagje duiken in te voegen.

Ondertussen bagage verzamelen voor het duiken. Vanwege de langere reis en het feit dat ik meer echte kleding bij me moet hebben dan die acht badpakken en een lap voor een duikvakantie, laat ik mijn BCD en vinnen thuis. Dat scheelt een halve koffer. Er moet immers ook ruimte zijn om wat mee terug te nemen van deze reis.

En wie nu denkt, dat is meer dan genoeg, zo’n reis naar twee landen in vier weken. Nee. Vorige week was ik een paar dagen in Edinburgh, naar o.a. het festival. Maar dat leest u dan wel in een apart blog.

En ergens in mijn achterhoofd denk ik eraan om ook gesproken verslag te doen van dit avontuur. U merkt het wel als dat door gaat.

IMG_9031

3 gedachten over “Wie verre reizen maakt… 1

  1. Dat is genieten met een grote G Linda Rose.
    Wij gaan 3 oktober naar Edinburgh een prachtige stad vind ik. En ben er nog lang niet uitgekeken. Veel plezier en ik lees graag je verhalen mee.
    Joke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s