Valentijn

Ineens staat hij op het terras achter ons huis: blonde krullen, afgeknipte spijkerbroek, lichtblauw verwassen T-shirt, een stralende lach en ook en beetje verlegen, met die enorme bos rode rozen in zijn hand. Alvast voor morgen, want dan is er geen tijd voor dit moment. De volgende dag, als ik niet alleen 21 ben maar ook gediplomeerd als eerste meisje op mijn Nautisch College Noorderhaaks, worden er heel wat vragen gesteld over die prachtige bos, maar antwoord krijgen mijn klasgenoten niet.

Vandaag is het Valentijn maar bloemen zijn er niet, want morgen is het alweer 18 jaar dat ik hem mis, die lachende jongen waar ik 25 jaar mijn leven mee deelde. En ik denk terug aan die prachtige bos op die zomerse dag op dat terras achter mijn ouderlijk huis.

Koop bloemen voor elkaar vandaag, ze gaan langer mee dan je denkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s