Smart

Wie mij kent weet het: ik ben gek op mijn apple macbook pro, ik ben gek op duiken, ik ben gek op mijn vissenfoto’s en ik houd van snufjes.

Mijn wat kleine TV vond ik aan vervanging toe. Met als excuus meer zicht omdat ik veraf zit (niet omdat ik ouder wordt natuurlijk) en met als kers op de taart: streamen! Dan zouden al die 30.000 vissenfoto’s naadloos op mijn tv te zien zijn.

Dus zocht ik een TV uit. Maatje nog redelijk. Maar ik wil hem alleen zien als hij speelt, verder moet hij verdwijnen achter de open haard. Wachten op de beugel die groot genoeg was, en die nog niet geleverd werd. Ondertussen maar even mijn internetsnelheid verhoogd en een uitgebreider abonnement. Als we nu toch bezig zijn.

Dan komt er een nieuw modem, even geïnstalleerd, jawel hij werkt. Althans…

De beugel is leverbaar, de tv wordt gebracht en keurig geïnstalleerd, die smart tv, door de mannen van Combifoto hier in de stad.

Maar de foto’s op de smart tv, nee dat wilde niet. Vast mijn fout. Even terug naar de winkel. Ze kwamen kijken. En gingen thuis proberen foto’s van een apple naar de tv te krijgen. Nou nee, dat kan dus niet. Enige oplossing: een apple tv. Tja, hup dus maar. Vorig jaar waren die nog voor € 79 te koop, nu zijn ze € 100 duurder. Ondertussen kwam ik er achter dat de airport extreme niet in het netwerk gekoppeld was en dus geen back-ups maakte. Hoe ging dat ook al weer. Gelukkig hadden de mannen van mycom iemand achter de hand die er verstand van heeft. Die kwam, installeerde alles in een netwerk en ruimde nog wat oude netwerken op en-passant, terwijl ook de wifi range extender nu voor het eerst sinds installatie deugdelijk werkt. Ik miste nog wel een HDMI kabel om een permanente verbinding te maken, maar dan moest het toch lukken, die foto’s op mijn laptop.

HDMI kabel gekocht in het dorp, de dure variant. Aangesloten met aanwijzingen via de whats-app van de expert die het aanlegde. Er gebeurde eerst weinig maar met nog wat knoppen uitproberen: jawel, de apple tv deed het. Nu nog even die foto’s. Die kwamen niet, alleen dat beetje van de fotostream, maar niet mijn 30.000 vissenfoto’s uit de bibliotheek. Expert weer ge-appt. Die deed onderzoek. Airplay, wat nodig is om alles met elkaar te laten praten, zat niet op mijn oude trouwe macbook pro 17” van 2010, want airplay doet het vanaf 2012 modellen. Apple tv voor niets aangeschaft, en die kabel, en dat modem, en die expert uren?

Maar een beetje expert is niet voor een gat te vangen, hij appte mij een progje wat zou werken. Nou vooruit, die laatste dollars dan ook maar uitgeven, je hoeft er de deur niet voor uit in ieder geval.

Dus, na een nieuwe tv, een nieuw modem, een tv beugel, een apple tv, een HDMI kabel, expert-uren en een programmaatje, tadaaaaaaaa: vis op de tv.

Ja nu niet natuurlijk, nu zit ik dit te tikken en tikt de tv gezellig mee.

Maar straks weer, als ik dit geschreven heb. De aanhouder wint.

Kan me alleen niet aan de gedachte onttrekken dat dit met mijn oude tv, mijn oude beugel, mijn oude modem, zonder die extra kabel, maar met het programmaatje ook zou zijn gelukt.

2 gedachten over “Smart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s