Rust

Vanmorgen om drie uur al wakker, en om zes uur er maar uit. De zon was al over de bergen heen. Tijd om een verkenningsrondje in alle rust en stilte te maken. Het hokje van de bewaker is bemand, hij zwaait mij vrolijk toe, telefoon aan het oor. De poort is op slot, twee blauwe ijzeren dolfijnen houden vreemdelingen buiten. Achter een huisje het opschrift ‘no parking’, kennelijk alleen bedoeld voor scootertjes, iets meer zou er niet passen. De plek waar de tuinman zijn zaailingen vertroetelt. De watertoren en de toren er naast, die mij uitzicht geeft over het omringende gebied. Het woongebouw met de vele slippertjes voor de deur en de keuken nog rustig, met de lege waterflessen in gelid. De plek waar de reserveriggers voor de prauwen liggen, al witgeschilderd voor het geval. Links naast mij staat een man zich in de zee te wassen, iets verderop een visser in zijn kleine prauw. Het zwembad ligt er roerloos bij., wachtend op de vier jongetjes die hier zijn en er dankbaar gebruik van maken. De vogels kwetteren er op los, op de achtergrond een palmduif of drie. Alle frangipanis open. De balkonnetjes verlaten, alleen de bikini of de handdoek hangt te drogen. Het huisje naast mij is niet bewoond, de matrassen staan op het balkon te luchten, de sleutel steekt in de deur. Het is hier in Magic Island prachtig onderhouden. Er zijn terrassen tegen de rotsen gebouwd dus overal trappetjes en plateaus. En alles wat niet betegeld of bebouwd is, is beplant. Een paar grote kokospalmen en verder alles wat we kennen van de tropen. Bougainville, frangipani, plumbago, hibiscus en al het ander waar ik de naam niet van ken. Het wordt dagelijks verzorgd en overal staan nog extra potten, op loze ruimtes tussen huisjes naast de gezamenlijke ruimtes als bar en restaurant. Aan de waterkant, boven het duikstation, het huisje met de massagestoelen, de terrassen voor de romantische kaarslichtdiners voor twee, de douche en de bbq en twee overdekte uitzichtplekken met ronde banken. Een voor mijn huisje, dat aan de rand en aan het water ligt, een perfecte plek. De zon komt nu bijna over de daken en zal binnen minuten beginnen mijn huisje weer tot grote hoogte op te warmen. De stemmen van vissers op het water met elkaar in gesprek. Het zal niet lang duren voordat ook de ander gasten zich laten zien, ontbijt is hier, afhankelijk van het dagprogramma dat men heeft, al vanaf half zeven.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s