Camera’s en zo

Ik heb een kleine, compacte en goede onderwatercamera. Waterdicht tot 10 meter wat goed uitkomt als je je o-ring niet tijdig hebt vervangen en je behuizing lekt. Maar de externe flitser die ik er later bij kocht is ten eerste overleden en ook toen hij het wel deed waren er problemen met een blijvende verbinding. Te universeel kennelijk voor mijn model. Al een paar jaar maak ik mijzelf wijs dat een echte camera onderwater aan mij niet besteed is. Te veel werk, te duur, te moeilijk, te groot en te zwaar en het leidt maar af van het duiken. Nu duiken er hier twee met een mooi compact model volwaardige camera, met passende flitsers inclusief rood licht en alles er op en er aan. En ook nog weinig knoppen. Vandaag even een gebruikt om iemand te portretteren in een vliegtuigwrakje. Handig ding en niet zwaar om mee te werken. Dus toen ik vanavond aan tafel vertelde dat mijn flitser definitief de geest had gegeven was het eerste commentaar: mooie gelegenheid een nieuwe camera te kopen. Zo’n camera kost zo veel als een duikreis, oplettend lezertje. Je moet er weken voor werken om hem verdiend te hebben in mijn geval, en dat is dan zonder dat je gegeten hebt of de huur betaald (of belasting). Maar het wordt steeds aantrekkelijker. Zal ik het doen, zal ik het laten? Wat is wijsheid, en trouwens, sinds wanneer beslissen we over dit soort zaken met wijsheid? Voor de mooie foto’s is er het internet. Maar ja, dat zijn niet jouw vissen, dat zijn de vissen van iemand anders. Iedere foto die ik heb, en het zijn er inmiddels duizenden, geeft de ontmoeting weer van mij met de onderwaterwereld en roept gelijk de hele vakante op. Dat kan dus ook heel goed met zo’n compacte camera, desnoods met een nieuwe flitser die ook onder de tweehonderd euro blijft. Eens zien hoe lang ik mezelf nog mijn verstand kan laten gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s