Oortjes

Als je in het buitenland beroofd wordt krijg je de kans het politie systeem van dichtbij mee te maken. Heb je last van je oren dan krijg je het ziekenhuis van binnen te zien. In mijn geval het Holy Name University Medical Centre, de rookvrije campus van de universiteit zit er pal naast. Ik vul wat formulieren in, (ook mijn geloof willen ze hier weten) en we gaan naar een ruimte om te wachten. Niet de EHBO, want er gebeurt van alles, vooral ook veel wachten. Men verontschuldigt zich: de arts die mij zal bekijken is bezig met reanimatie op de IC. Excuses voor het ongemak. Regelmatig gaat men nog even controleren: ja, er wordt nog volop gereanimeerd, sorry. En ze kunnen haar niet dwingen mij te zien. Ik probeer ze te verzekeren dat reanimatie toch echt ook bij mij boven mijn oorpijn gaat, maar gerust zijn ze er niet op. Om vijf uur gaat de afdeling waar ik zit dicht en verkassen we naar de niet gekoelde hal. Het is overal rustig en schoon en goed bewegwijzerd. Er hangt nog een US-AID bordje met wat te doen bij H1N1 griep. Uiteindelijk kunnen we door naar de ER. Alle bedden zijn bezet, met jongere en oudere patiënten. Een jonge vrouwelijk arts, zonder jas of badge, komt binnen, en ik mag op het tuinstoeltje aan het eind van de zaal tegenover haar gaan zitten. Ze heeft net zo’n stoetje maar die van haar heeft een sticker : gereserveerd voor artsen. Met haar Iphone kijkt ze in mijn nog open oor en vraagt of ik recent gezwommen heb. Ik kan het niet ontkennen. Ik krijg orale antibiotica, een pijnstiller die ook nog helpt met het slinken en verder mag ik tussendoor nog paracetamol gebruiken. Ze rekent keurig voor me uit op welke tijden ik de pillen moet slikken en hoe, en met het recept kunnen we vertrekken. Eerst naar de apotheek van het ziekenhuis, daarna naar een apotheek daarbuiten om dat wat nog ontbreekt aan te schaffen. Bij het weggaan zie ik een van de grondlegers van het ziekenhuis, die met een borstbeeld geëerd wordt als een van de eersten die in China ofwel zijn medische kennis dan wel het ware geloof heeft gebracht. Zijn naam: Fernandez Metz. En laat mijn grootmoeder nu ook een Metz zijn geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s