Ferry

Wat de hele week al gekriebel was geweest en na de walvishaaien kaakpijn leek, blijkt een fikse buitenoorontsteking te zijn. Pijnlijk en je wordt er doof van. Duiken kan wel, want klaren gaat ook, maar echt goed doet het niet. We begonnen met druppels en ik voerde de pijnstillers op. Tot ik ’s nachts wakker werd van de pijn. De dag van vertrek naar het volgende resort dus nog maar even overleg. Aan de overkant van de veerpont zou er een arts voor mij gezocht worden. We vertrokken dus ruim op tijd maar ondanks die inzet miste ik de boot op het nippertje. Na de dikke file voor Cebu net een keer te vaak moeten wachten op een onhandige manoeuvre of iemand die geen haast heeft. En dan is het lastig uitvinden wat er nu moet gebeuren als je oren het niet goed doen (oor twee heeft zich inmiddels ook gemeld).

Maar uiteindelijk is het gelukt, ik zit op een veerboot later, business class. Mijn koffers zag ik op het achterdek staan, dus ook zij hebben het gehaald. Uitzicht op een groot scherm dat een film laat zien. Wat er gezegd wordt: geen idee. In de vertrekhal een halloween-opstelling, een blindenorkestje met collectebus en masseurs, te herkennen aan witte jas en mondkapje, die mensen nog even de rug en nek verwennen voor vertrek. De hemel is bedekt, onderweg heeft het gegoten van de regen en er zal nog wel een buitje vallen vermoed ik. Maar we zijn onderweg, de haven trekt aan mij voorbij. Ik zal blij zijn die dokter te zien.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s