Dag 7, Utah

Ik zal u niet vervelen met hoe mooi het landschap weer was. Dat was het. Maar we kijken natuurlijk niet alleen naar het landschap. Af en toe gaan we ook eten. Dit hele gebied is feitelijk een serie natuurgebieden. Dichtbevolkt is het dus niet. Stadjes zijn een paar honderd inwoners groot. Wat is er om te eten? Sommige gelegenheden zijn nog niet open. Veel beef en burger of steaktentjes. Allemaal in cowboy of indianen stijl. Of gewoon Amerikaans. Met dan bordjes aan de wand die duiden op vaderlandsliefde. Vanavond  zaten we in een soort pizzaria tegenover het hotel. Om ons heen de canyons in het donker. Boven ons de volle en straks te verduisteren maan. Binnen plastic tafels en stoelen. Pizzas medium die extra groot zijn net als het tv scherm. Het restant krijgen we mee naar huis. In deze zuidelijke staten is Mexicaans een populaire optie maar we kwamen er nog niet aan toe: te veel keus. Wat ik persoonlijk lastig vindt: hete thee is niet standaard verkrijgbaar. Als je om thee vraagt gaat men uit van ijsthee. De porties zijn gigantisch, altijd; of het nu die pizza is of een ijsje, elk onderdeel is een maaltijd op zichzelf. Normaal eet ik fruit of yoghurt als ontbijt, maar dat wil hier niet lukken. Meestal zijn mijn ontbijten dus gewoon ook lunch, en de rest klimmen we er wel weer vanaf. Wat ik zelf heel prettig vindt: de manier waarop je te woord gestaan wordt in winkels en restaurants. Vaak stelt de serveerster zich voor met de voornaam en de mededeling dat ze hoogstpersoonlijk voor je zal zorgen deze avond, en dat is dan ook zo. Regelmatig komen ze kijken of alles in orde is. Wil je afwijken van de kaart? Natuurlijk, de klant is koning. Dat ik dan in gerenommeerde hotelketens bij het ontbijt plastic bestek en bordjes tref, neem ik maar voor lief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s