Dag 6, Utah

En plotseling was het lente. Een paar honderd mijl zuidelijker, een paar duizend voet lager. Waar in Bryce de bomen nog nadachten over knoppen, staat in Zion het gras tien centimeter hoog, de bomen in blad, een aantal bloemen in bloei, hoor je vogels zingen en vliegen vlinders rond. In hetzelfde geologische gebied weer een totaal ander maar weer buitenaards mooi landschap. Je kunt hier weken rondtrekken, lopen, fietsen, kayakken.  Maar het kan ook per auto en shuttlebus met af en toe een korte hike. Zelfs rolstoelers zag ik hier genieten. De organisatie is voortreffelijk in dit park, leren doen ze je ook graag wat. Na een aantal dagen wil ik echt weten hoe de bomen en planten heten: op een korte hike naar de huilende rots staan keurige bordjes.  Te druk, al die gezinnen met ruim kinderen, de tieners en de senioren? Neem het pad ernaast en je loopt alleen met de eekhoorns. Heen rijden is prachtig, ’s avonds met de zon in de rug is het weer mooi.  Helaas moesten we een van ons gezelschap laten gaan, die moet weer aan het werk morgen, al plannen makend voor een volgend bezoek.  Wij aten nog even in de steak en bbq grill verderop en pakken dan de koffer weer in. Morgen GSENM.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s