Dag 3, Utah

This is the place. Met deze woorden liet Brigham Young zijn volgelingen weten dat de reis voorbij was en ze hun nieuwe land konden gaan bouwen aan het Salt Lake. Dat was 24 juli 1847. Ze kwamen met ossenwagens en handkarren. In maandenlange tochten door het midwesten. Wat het motief ook was: het resultaat mag er zijn. Een ruim opgezette, schone stad met succesvolle en vriendelijke mensen. Vandaag dus naar Temple Square en naar een orgelconcert in het tabernakel. Daarna lunch in het Nauvoo restaurant. De parkpas en nog wat laatste zaken gehaald. Genoten van de besneeuwde bergtoppen rondom, onder een strakblauwe hemel; als van een ouderwetse ingetekende film. Kersenbloesems op de voorgrond in de brede lanen voor goed onderhouden huizen en huisjes van hout en steen. Veel iconen van Amerikaans ondernemerschap herkend die vaak te zien zijn in films. De incidentele bedelende werkloze veteraan. Af en toe een State Police Officer in zwarte auto of een Yellow Cab. Later op de middag stond een ralley op het programma als steun aan het proces om het huwelijk open te krijgen voor alle volwassenen. Wij met bordjes en vlaggen op de stoep bij een kruizing en de voorbijgangers toeterend als steun. Minder vanzelfsprekend dan bij ons in dit gebied waar religie een allesbeheersende rol speelt. Morgen vertrekken we naar het zuiden, naar de parken. Vandaag in het donker naar huis gereden, voor het eerst hier. Het derde continent waar ik auto heb gereden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s