Dag 2, Utah

Het grappige van reizen naar een ander continent is het tijdverschil, oplettend lezertje. Ik werd dus vannacht om drie uur gebeld, maar was al wakker, dus geen probleem. Vanochtend na het ontbijt onze shop-till-you-drop dag. Spijkerbroeken voor de hele familie, grappige gadgets en eindelijk een tafellaken dat past op mijn vierkante eetkamertafel. Halverwege de middag een heerlijk ijsje in de Main Street van een voormalig zilvermijnstadje dat nu bevolkt wordt door toeristen. In dit hele gebied staan huizen, gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 2002, in kleuren die passen bij de bergen waarin de skigebieden liggen. De gasten zijn navenant, en het aanbod van winkels eveneens. Veel kunst en antiek, veel indianenspullen. Het huis waar ik logeer werd bewoond door beveiligers in 2002. Park City kan bogen op twee Banksy-graffiti’s. Na even zoeken allebei gevonden. De scherpe bergen, de felle zon, het wit van de sneeuw op de achtergrond, het was prima fotoweer. Helaas krijg ik het niet voor elkaar ze hier vandaan in mijn blog te plaatsen (de laatste keer dat ik mijn laptop niet mee neem). U houdt het tegoed. Wat opvalt tijdens het boodschappen doen: het beleefde en kundige personeel; als je binnenkomt, als je iets zoekt en als je vertrekt, met of zonder aankopen je wordt vriendelijk gegroet. Daarna nog snel iets te eten halen: eindeloze gangpaden met van alles en nog wat, vier soorten avocado’s, verse kreeft, en heel veel kaas uit Holland (of toch bijna). Hard werken vandaag. Morgen gaan we naar Salt Lake City, wat mormonenegeschiedenis beleven. Weer mooi weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s