Rol

UN-LOGO-20

Vandaag ging de oefening echt los, om tien uur begon het bellen serieus te worden, oplettend lezertje. ’s Middags had ik, als de Speciale Vertegenwoordig van de VN in ons gebied een kennismakings gesprek op hoog niveau. Het ritselt hier van de generaals, met minder praten we hier niet. Om overtuigend over te komen de hele dag in een keurige jurk en op hakken in mijn tentje gezeten en rondgelopen. ’s Morgens twee interviews, voor tv en radio, en alles in de gaten houden wat er rond ons gebeurt. Verder speel ik vaak de centrale die doorverbindt naar iedereen die aanwezig zou moeten zijn. Problemen lossen we praktisch op: wilt u spreken met de minister van

transport, waarvoor we niemand hebben: hop, hij is buiten het land en heeft een vervanger die we wel kunnen leveren. Vandaag ook een nieuwe collega in ons tentje, eentje uit Griekenland dit keer, die hadden we nog niet. We missen nog op onze spotlijst een Bulgaar en een Italiaan en dan is ons kwartet compleet.

Ook onze media spelen met overtuiging een rol. Vandaag gesproken met een van hen over zijn motivatie dit te doen. Na vijftien jaar het echte werk kwam hij tot de conclusie dat hij altijd bij ellende aanwezig was, en zelden aan de oplossing van de ellende bijdroeg met zijn werk. Nu traint hij mensen en vindt hij dat hij weer adem kan halen omdat hij nu wel eiets positiefs doet.

Volgens mij denkt onze Lex Runderkamp er anders over, maar ergens begrijp ik hem wel. In ieder geval is hij in deze rol voortreffelijk. Ik zie al weer uit naar het journaal morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s