Opstart

De dag is nog niet voorbij, maar moe ben ik al wel, oplettend lezertje. Een opstartdag. De rollenspellen beginnen pas vanaf morgen voorzichtig. Maar goed ook. Om half acht vertrok de bus naar de Harskramp na het ontbijt. Om acht uur eigen stoel mee en naar de eerste briefing van de dag. Afkortingen, daar zijn ze goed in, en kleurtjes. Daarna proberen in het systeem in te loggen, voor de info en voor het intranet. Het lukte, na veel proberen. Dat neemt niet weg dat je er toch zo maar weer uit kunt liggen. Overal hier lopen bossen verbindingskabels, die voor deze oefening tijdelijk zijn aangebracht, net als bij een echte inzet en serverruimtes gecreeerd. Dan kan er licht een snoertje ergens uitgetrokken worden in de drukte. Maar na een hele dag proberen zijn de belangrijkste zaken werkend. Halverwege de dag kwamen de laatste drie van ons gezelschap aan. En verder veel kennisgemaakt met andere deelnemers, burger en militair. Het systeem doorgesproken met de coordinator. Eten in het restaurant, theedrinken in de recreatiezaal, en zien wat we nog missen. In het dorp zijn een supermarkt en wat algemene winkeltjes. Nu hebben we zo ongeveer wel alles in huis om het ons overdag en ’s avonds aangenaam te maken. Want het werk is nog niet voorbij: om half negen komen we bij elkaar om nog een keer door te spreken wat we morgen kunnen verwachten Dan moeten we onze rollen vorm gaan geven, met bijpassende herkenbare outfit. Het duizelt me af en toe, want dat coördineren wordt serieus overmorgen. Er valt nog veel te leren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s