Snel Zwaard

Het gaat dus zo, oplettend lezertje: je wordt gebeld op een zondagmorgen. Er is iemand uitgevallen, ligt met een spinnenbeet opgelopen in Darfur in een ziekenhuis in Nairobi. Kan niet meedoen aan een oefening. Of ik wel kan? Natuurlijk kan ik. Na drie maanden Nederland heb ik wel weer behoefte aan een frisse uitdaging, even de grijze massa weer op volle toeren. Dus kwam er kort voor het weekend een hele partij info, op papier en op CD. Een rollenspel, een land dat niet bestaat, het hele gebied en alle buurlanden er omheen. Een oefening van allerlei legeronderdelen overal vandaan. Dus nu zit ik op de Veluwe in een hotel, heb er tientallen afkortingen bij geleerd, een korte inleiding gekregen in het reilen en zeilen en een doorkijkje naar de problemen die we kunnen verwachten, is mijn rol nu al iets uitgebreid tot naast het rollenspel ons celletje managen na vrijdag, hebben we kennis gemaakt met een aantal collega’s en heb ik begrepen dat er niet tientallen, zoals ik dacht, maar vele honderden mensen meedoen aan deze oefening.

Regelmatig vraag ik mij af in mijn leven: hoe ben ik hier nu weer terecht gekomen. Dit is weer zo’n moment.

Meedoen aan Operatie Quick Sword. Vandaag alleen nog het hotel gezien, maar morgen echt naar de Harskamp. Om half acht staat het transport klaar (ja, dat heet nu ook geen bus meer) en vanaf daar heb ik ook geen idee. Maar het wordt vast heel leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s