Girlpower

Ze is midden dertig, afgestudeerd arts, en heeft grote dromen. De Nobelprijs bijvoorbeeld, of tenminste zinvol onderzoek verrichten om de oorsprong van ziekten te vinden. Maar tussen droom en daad staat familie in de weg. Haar zuster verdween naar een ver buitenland, vader laat het afweten en zoons zorgen niet voor hun moeder hier. Dus dat doet zij. Familie is belangrijk hier, op zichzelf gaan wonen, als vrouw alleen, waar Salafisten aan invloed winnen, ze durft het niet aan.Het valt haar zwaar, het verscheurd zijn tussen plicht, de liefde voor een moeder, en het verlangen naar een vrij en zelfstandig bestaan, het realiseren van je dromen, je leven vullen op zinvolle wijze. De revolutie heeft voor haar nog niets veranderd. Er zijn kansen, ze kan naar het buitenland. Maar durft zij voor zichzelf te kiezen? Durft ze haar familie te wijzen op hun plichten? Durft ze het aan te doen wat wij allemaal normaal zouden vinden: haar eigen leven leiden? Ze heeft de wereld veel te bieden als ze die keus durft te maken. Laten we hopen dat iemand haar een steuntje in de rug kan geven en zo de moed de juiste keuze te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s