Verkeer

Er moest iets gescand, oplettend lezertje, en ik heb hier geen scanner. Geen winkeltje ook wat dat voor je doet kunnen vinden. Gelukkig was een kennis zo vriendelijk mij aan te bieden de kantoorfaciliteiten te gebruiken. Hij werkt om de hoek een half uurtje lopen verderop. Thuis pieker ik er niet over een half uur te lopen, zeker niet als er regen dreigt (en die dreigt hier al dagen) maar hier doe ik dat wel. Als weggebruiker heb je hier allerlei interessante momenten, zoals wandelaars op straat, bij voorkeur in het pikdonker. Mijn medereizigster mocht zich daar graag luidkeels over verbazen, dat imeand midden op straat liep, en ook nog in donkere kleding. Dat laatste is waar, en dat ze gewoon  naast elkaar blijven lopen is ook niet altijd slim. Maar dat ze op straat lopen is niet altijd een keuze. Zeker, hier in de stad, en in de meeste steden, zijn stoepen. Die zijn vaak heel redelijk gelegd ook, daar kun je zonder je nek te breken gebruik van maken. Dat wil zeggen, als er ruimte is. De bomen die er staan, of de struiken die men hier zo decoratief over de muren laat groeien, maken het voor iemand van meer dan 160 lastig lopen soms. Maar ook als er geen bomen of struiken in de weg staan is het nog moeilijk vaak. Parkeren doet men namelijk ook op de stoep. Vaak zo dat op een smallere stoep een kat er nog net langs kan. Op smalle stoepen staan vaak nog allerlei palen, of bakken, of liggen hopen zand voor de verbouwing van het huis er achter. Ook op heel brede stoepen is men in staat zo’n stoep toch over de volle breedte te gebruiken, zoals op de foto voor de Chinese Ambassade. Naast de stoepen liggen vaak plassen, net als bij ons in de herfst, als de kolken het niet aan kunnen. En voor je het weet loop je dus half op de rijbaan. Dat heeft dan tot gevolg dat de meeste Tunesiër als het even kan die rechtse rijbaan niet gebruiken; in de stad maar ook op de doorgaande routes daarbuiten of tussen de buitenwijken. Alleen in het spitsuur, dan wil men nog wel eens een geparkeerde auto op de rijbaan vinden. Maar goed, dan sta je toch al vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s