Arm

Natuurlijk ging het om vrijheid en democratie, oplettend lezertje, maar eigenlijk ging het gewoon om werk en waardigheid, ik schreef het al eerder. Alle lente landen hebben met ons gemeen dat de economie slecht ging en de werkloosheid hoog is, vooral onder jongeren. Maar waar het slecht gaat met een land, daar hebben de zwakkeren het meest te lijden. De heel jonge, de zieken , de ouden.

Waar in Egypte iedereen zakdoekjes verkocht of iets probeerde te slijten in de metro, hier wordt openlijk gebedeld, zelfs zonder die dunne sluier van waardigheid die het verkopen van zakdoekjes brengt. De zakdoekjes en dozen tissues werden op kruispunten verkocht aan de automobilisten, je staat er dan toch maar. Hier gebeurt het bedelen dus ook veel bije kruispunten. Eigenlijk zijn dat alleen ouderen die dat doen, mannen en vrouwen. Zodra het verkeer weer gaat rijden maken ze zich uit de voeten. Geen idee of daar soms slachtoffers bij vallen, ik hoop het niet.

Ik geef meestal niet aan bedelaars, geleerd uit nog armere landen, er komt gen eind aan. Maar af en toe kun je er niet omheen, Mijn reisgenote stelde: ik geef mensen wel iets als ze iets voor me doen, maar niet al ze alleen maar bedelen, dat is te makkelijk. Ja, ze heeft gelijk, maar in een land waar zoveel mensen geen inkomen hebben, zijn er altijd die helemaal onder aan de ladder staan en die het bewoon niet meer redden. Ze verkopen wat ze hebben, dat zag ik veel de afgelopen weken, ouderen die iets aan komen bieden, door hen gemaakt of niet meer nodig. Hoogste tijd dat de regering daar echt werk van gaat maken. Ze hebben nog een half jaar tot de volgende verkiezingen, als ze dan niets kunnen tonen van al hetgeen ze voor de vorige verkiezingen beloofden aan de Henk en Ingrid hier, dan ziet het er slecht voor ze uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s