Werk

Werk, daar ging het vandaag over. VNGI en hun hier op gezette CILG werken samen met onder andere de Denen aan een project om jongeren aan het werk te krijgen. De werkloosheid onder jeugd is hier hoog en onder de Universitair afgestudeerden nog hoger. Men heeft zich gecommiteerd om werkbegeleidingstrajecten uit te voeren en entrepeneurschap te begeleiden en te bevorderen. Heel herkenbaar allemaal, ook in Nederland zijn die trajecten, alhoewel niet vaak voor Universitair afgestudeerden.

Het traject wordt zo belangrijk geacht dat de minister van ontwikkkeling en planning zelf aanwezig was en een bevlogen verhaal hield. Aan hem zal het niet liggen als er geen vaart achter wordt gezet. Onder de andere sprekers viel ook de vrouwelijke DG van het Ministerie van werk op. Ook zij hield een bevlogen uitleg van wat haar ministerie deed. De dag werd afgesloten door twee mannen uit  de praktijk in de buitenregio’s. Helaas spraken die beiden Tunesisch en had ik geen vertaler. Maar ze hadden er een heel lange dag voor over gehad om hun verhaal hier te doen.

 

Hoog tijd dat dit soort concrete zaken aangepakt wordt ook, hier en in al die Arabische lente landen. Want als men roept om brood en waardigheid bedoelt men gewoon: werk om voor jezelf en je gezin een behoorlijk bestaan op te kunnen bouwen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s