The perfect storm

Veel gebieden zijn op het moment stormachtig, oplettend lezertje. In Amerika hebben ze last van een storm die de stormachtige kampanje van de presidentskandidaten doorkruist. Hopelijk gebruiken ze hun verstand en maken ze de juiste keuze, zodat rechten van minderheden gewaarborgd of verbeterd worden. Er is nog werk te doen. Een van mijn facebook vrienden is hevig verontwaardigd over het feit dat er waarnemers vanuit de VN komen om te controleren hoe de verkiezingen verlopen.

In Oekraïne hebben die waarnemers kunnen vaststellen dat er grootscheeps gefraudeerd, geïntimideerd en omgekocht is. Ook daar bazen die het personeel dreigen met ontslag als niet de juiste stem wordt uitgebracht, als in de VS.

Hier voorlopig nog geen verkiezingen en er wordt druk aan gewerkt om te zorgen dat er bij de volgende verkiezingen geen geweld, geen intimidatie en geen fraude zal plaatsvinden. Morgen hier een bijeenkomst die daar over gaat. Benieuwd wat ik zal horen en zien.

Terwijl er in ons land een nieuwe coalitie is die voor 16 miljard gaat bezuinigen. Nou ja, niet helemaal bezuinigen natuurlijk,  soms willen ze gewoon meer geld van u en mij. We zullen zien hoe het uitpakt, maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk. En ze zijn in ieder geval door ons gekozen in eerlijke en open verkiezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s