After Eid

Vandaag even de stad in, oplettend lezertje, na drie dagen eenzame opsluiting. De straten weer vol en de winkels in het centrum weer open. En als bij ons, de uitverkoop is begonnen, Veel scholen zijn nog dicht, dus gezinnen met kinderen die op voordeeltjes jagen. De moskee die voor onrust zorgt, midden in de stad, een toppunt van rust. De problemen met laptop en smartphone uit de wereld, de twee winkels die ik daarna wilde bezoeken nog dicht.

Mijn Arabische juf is weer terug van familiebezoek, en maakte een (after) Eid maaltijd waarvan ze voor mij meenam. Dus nu heb ik twee vleesgerechten, een groentegerecht, heerlijke baklava, verse granaatappels met de blaadjes er nog aan en eigengemaakte jam van sinaasappels uit eigen tuin.

En dan zijn er nog mensen die vragen wat ik hier doe…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s