After Eid

Vandaag even de stad in, oplettend lezertje, na drie dagen eenzame opsluiting. De straten weer vol en de winkels in het centrum weer open. En als bij ons, de uitverkoop is begonnen, Veel scholen zijn nog dicht, dus gezinnen met kinderen die op voordeeltjes jagen. De moskee die voor onrust zorgt, midden in de stad, een toppunt van rust. De problemen met laptop en smartphone uit de wereld, de twee winkels die ik daarna wilde bezoeken nog dicht.

Mijn Arabische juf is weer terug van familiebezoek, en maakte een (after) Eid maaltijd waarvan ze voor mij meenam. Dus nu heb ik twee vleesgerechten, een groentegerecht, heerlijke baklava, verse granaatappels met de blaadjes er nog aan en eigengemaakte jam van sinaasappels uit eigen tuin.

En dan zijn er nog mensen die vragen wat ik hier doe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s