Stil

Drie stille dagen deze Eid, oplettend lezertje. Iedereen zit bij familie, de winkels zijn dicht en het weer is vandaag druilerig. Te druilerig om naar het concertje ergens in de open lucht te gaan dat ik half op het programma had staan. Een bedrieglijke kalmte?

Ik krijg regelmatig mails met allerlei waarschuwingen, van veiligheidsjongens dicht bij de Amerikaanse ambassade. Op straat zie ik niets, ik ben zelfs nog nooit boos aangekeken door wie ook maar. Op het net dan weer het bericht dat er gisteravond en vandaag aanvallen op alcoholverkopers zijn geweest, waarbij politie gewond raakte. Niet de eerste keer. Dit keer in een arme buitenwijk van Tunis, maar ook wel in Sidi Bouzid in het verleden. De aanvallers, daar is iedereen het over het: Salafisten. Een woordvoerder repte over een Moskee in de wijk die gebruikt werd als wapenopslagplaats, met molotovcocktails en messen. Hoe dat zo kan blijven als dit bekend is, geen idee.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s