Dood

Waren de demo’s in Tunis de afgelopen dagen redelijk vredig en geweldloos, niet overal gaat het goed. Enkele dagen geleden werd het heiligdom van een vrouwelijke heilige in de brand gestoken, midden in de nacht. Ergens aan de rand van de stad. Daar woonden ook vier vrouwen, in dat heiligdom, dus zonder risico is zo’n actie niet. Wie het gedaan heeft? Joost mag het weten. Sommigen die ik spreek zien in al dit soort gewelddadige acties de hand van de macht, die chaos wil scheppen om te heersen.

In Tataouine, de grote stad in het zuiden, de poort naar de Sahara, had minder geluk. Ook daar een demo, maar een grote. Secularisten tegen Islamisten dit keer, in smalle straten, met honderden mannen op de been. Uiteindelijk is er een official van een seculier groepering aangevallen, naar het zich laat aanzien, die het niet heeft overleefd. Volgens een woordvoerder van Nida Tunis slachtoffer van de eerde politieke moord sinds de revolutie. Onduidelijk of dat inderdaad zo is, maar het doet de situatie geen goed. Een week voor de datum 23 oktober, die hier als een zwaard van Damocles boven alles hangt, geen goed teken. Wij kregen dus weer het gebruikelijke donderdag mailtje met de raad toch vooral niet zinloos rond te dwalen. Dus ik ben thuis vandaag, veel leeswerk inhalen, blogjes schrijven en mails beantwoorden. En het nieuws in de gaten houden natuurlijk, je weet maar nooit wat er weer gebeurt hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s