Beren

Tijdens een verloren uurtje, toen ik toch in de buurt was, de dierentuin hier bezocht. Minder om de dieren, want die zijn overal het zelfde, gekeken naar hoe die tuin is vormgeven en wie er zoal op bezoek komen. Om de prijs hoef je het niet te laten, voor veertig cent ben je als volwassene binnen, kinderen een kwartje. De tuin is overvloedig groen, met prachtige bomen en struiken. De kooien voor de dieren zo’n beetje als bij ons vroeger, wat aan de kleine kant voor huidige inzichten. De leeuwen en de tijgers, de beren en de apen, en vrij veel zwijnen. Het nijlpaard wentelde rondjes om zijn as in het bad, de apen zaten te vlooien op de rots, de leeuw en de panter bakten in het zonnetje. Af en toe een kleine stalletjes met speelgoed en souvenirs voor de kinderen. Van alles liep er rond op dit uur. Jongelui die hier elkaar ontmoeten of nog wat huiswerk maken in de buitenlucht en groene omgeving. Jonge paren hand in hand, gezinnen met kinderen, jongetjes op papa’s nek, een pakje beestenvoer in de hand. Een meisje met de smartphone van haar moeder knipt de kameel. Het mooie ronde bad van de zeeleeuwen is leeg, gen leeuw of water te zien.

Veel vijvers met eenden en ganzen en zwanen. Een uurtje is genoeg om het allemaal te zien, als je tenminste geen studie wilt maken ieder parkiet of pony die rondloopt. Maar als park zeer geslaagd in deze stad die weinig groen heeft. En na zo’n middag kijken is het nergens zo lekker een slaapje doen dan op de schouder van pappa.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s