Actie!

Vandaag, gisteren en morgen allerlei manifestaties en stakingen hier, oplettend lezertje. De journalisten zijn boos omdat tijdens de melding over de nieuwe verkiezingsdatum veel journalisten niet toegelaten werden en er ruimtes waren gereserveerd door de grootste partij. De vakbonden zijn ook kwaad, omdat ze zich niet serieus genomen voelen gezien alle ontwikkelingen hier. Men plant wat af en probeert elkaar niet in de wielen te rijden. Morgen dus  een grote optocht van La Kasbah naar het regeringsgebouw in Bardo. Vandaag links naar nieuwsberichten op het net die eindigden in een zwarte pagina met de mededeling dat men staakt voor de onafhankelijkheid van de pers. Werkelijk iedereen wordt bozer of voelt zich niet serieus genomen. De jeugd van de revolutie al helemaal niet. Zij zien nog geen elke verbetering.

Sprak met een jonge vrouw met een behoorlijke baan. Zij is afhankelijk van taxivervoer van en naar haar werk. Naar de nieuwe wijk waar zij werkt gaat slechts een bus, en er werken duizenden mensen. De taxi is goedkoop voor mij, maar voor een normale weknemer slaat hij een gat in het budget. Dichter bij je werk wonen is ondoenlijk, de huren zijn daar zo hoog dat ze een maandsalaris of meer in nemen. Met de bus kost een uur heen en een uur terug, in een overvolle stinkende en warme bus, waarvan je ook niet zeker weet of en wanneer hij komt, terwijl het een kwartiertje rijden is. De wegen zijn hier dus overvol met auto’s en taxi’s. Daar zou de regering wat aan hebben moeten doen, het afgelopen jaar, vindt deze jonge vrouw, dat en werkgelegenheid, maar ze doen niets, ze praten, ze proberen hun eigen agenda er door te drukken en ze doen niets voor de bevolking of de jongeren. En ze proberen ook nog de verkiezingen naar achteren te schuiven.

Ze is boos, en ze is de enige niet.

De vele manifestaties en de vele conferenties die hier nu spelen, over allerlei initiatieven rond mensenrechten, over fanatisme, over werknemersrechten, rond de roep om een democratisch front, geven goed weer hoe de gemiddelde Tunesier er over denkt. En dat is op het moment verre van positief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s