Grosse Freiheit

Op weg naar het centrale plein me af laten zetten bij een van de poorten naar de Medina en door de straten en straatjes gezigzagd naar mijn bestemming, oplettend lezertje. Leuk om te doen. Ik weet zelden precies waar ik ben, maar inmiddels weet ik zo’n beetje hoe de medina in elkaar zit en kom ik altijd uit op een van de doorgaande straatjes. Daarvoor zijn twee strategieën: je gaat net zo lang rechtdoor tot je weet waar je bent, of go-with-the-flow, achter de massa aan.

Gisteren volgde ik een mix van beide. In een rustig straatje hoorde k ineens vanuit een zijstraat muziek komen, zag ik veel mensen: ha, een feestje! Erop af. Drie stappen de straat in merkte ik mijn vergissing. Er stonden in het winkeltje rechts geen pakken melk en frisdrank, maar twee dames in bikini met de heupen te wiegen. Jawel, u had het niet verwacht hier, geef maar toe. Ik ook niet. Dus schielijk weer het straatje uit, tot grote hilariteit van  twee jongemannen die naar die meiden hadden staan kijken. Ik zei het al eerder, Tunesië is een seculiere staat, met veel overeenkomsten met Europa. Zelfs zo’n straatje hebben ze hier, open en letterlijk bloot.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s