Pers

De verklaring die onverwacht afgelopen zaterdag werd gegeven door de regering over de datum van de verkiezing, ging kennelijk nogal met problemen gepaard. Zo was bij bijna niemand bekend dat die verklaring er zou komen, en was er voor de pers weinig gelegenheid aanwezig te zijn. Wie niet op tijd binnen was, kwam er helemaal niet meer in, onder een of ander excuus. Voor een zo belangrijk moment niet de handigste handelwijze. De pers is dan ook niet blij en ik kreeg al zondag berichten binnen over aangezegde betogingen. Een vandaag, en nog een mars morgen van Place de Kasbah naar het Congres, nog een hele tippel. Ergens las ik hier dat de vrije media de beste garantie zijn dat het goed komt met deze revolutie, dat vrijheid van meningsuiting en een pers die de vinger op de zere plekken durft te leggen er voor zullen zorgen dat het volk geïnformeerd blijft en scherp op zijn bestuurders. Dat heeft de regering dan goed gehoord, maar toch heel anders uitgelegd dan bedoeld werd. Iedereen die ik spreek vindt dat de druk oploopt. Op straat merk je daar weinig tot niets van, maar voorzichtigheid blijft geboden. Voor je het weet is het 23 oktober.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s