Politie, update

Vanmiddag naar de politiepost waar mijn beroving in behandleing is. Er was een boef gevangen, en of ik kon zeggen of het degene was die mij had beroofd. Er was ook een kettinkje, ook duidelijk van de hals gerukt. Maar niet het mijne. De boef stond met nog drie anderen tegen een muur, mij strak aan te kijken. Aan zijn blik te zien was hij voor de duvel niet bang, en dus ook niet voor mij. Maar volgens mij was het hem niet. Wel is duidelijk dat het kettinkjes-van-de-hals-rukken succesvol is. Er waren al meer dan 40 gevallen bekend bij de politie. Terwijl ik daar in het kamertje zat, met de vermeende boef en drie boefjesmaten, jonge jongens van een jaar of vijftien, zestien, een agent en mijn collega, kwam er nog een man binnen om te kijken of deze dan misschien zijn mobieltje had geroofd. Er werden nog wat andere foto’s tevoorschijn gehaald: of die het dan was misschien? Leek er al meer op maar was hem niet. Dan maar weer even terug naar het oorspronkelijk dossier, in een andere ruimte. Honderden kwamen er te voorschijn, allemaal ouderwet getypte documenten, aan elkaar geniet en in een papieren omslag, honderden. Uiteindelijk werd de mijne gevonden en kwam er nog een foto te voorschijn. Die leek mij al veel bekender. Als de doodstraf er op staat zeg ik dat hij het niet is, maar voorlopig blijven ze nog even zoeken. Wordt vervolgd? Van de week nog even langs om een foto van het gestolene te brengen. Het had dan wellicht geen succes dit bezoek aan het politiebureau, maar het gaf een mooi inkijkje in hoe het systeem in elkaar zit. Ook hier ruimte voor verbetering, maar men doet zijn best en men kent zijn boefjes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s